key-school

Μεγάλες Εκδηλώσεις

Σχολείο και Εξετάσεις....ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ - 11 Φεβρουαρίου 2017

Το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017, και ώρα 6.00 μ.μ. έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης ‘‘Μίκης Θεοδωράκης’’, η πολυαναμενόμενη εκδήλωση του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης: «Σχολείο και Εξετάσεις...ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ» σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΡΟΜΒΟ και τις Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Η εκδήλωση απευθυνόταν σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, σε γονείς, καθώς και σε εκπαιδευτικούς. Η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, ξεπερνούσε τα 500 άτομα, με αποτέλεσμα πολλά άτομα να κάθονται όρθιοι στο πίσω μέρος του συνεδριακού κέντρου ή στα σκαλιά.

 

 

 

     Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και παλιός μαθητής του ΡΟΜΒΟΥ κος. Κωνσταντάτος Γιάννης, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι ο Δήμος να αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες και να διεξάγει εκδηλώσεις που στόχο έχουν την ενημέρωση και την επαγρύπνηση σε θέματα όπως η ψυχολόγια, το άγχος και τις εξετάσεις, που παίζουν καθοριστικό ρόλο σε όλη την πορεία του μαθητή στο σχολείο. Στην συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα. Θεοδώρου Κορίνα, η οποία τόνισε πόσο σημαντικό είναι να γίνονται τέτοιες ενέργειες όπως η σημερινή. Από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΡΟΜΒΟ το λόγο ανέλαβε η Υπεύθυνη Ποίοτητας και Μαθηματικός του ΡΟΜΒΟΥ κα. Τσαρπαλή Ειρήνη η οποία θέλησε να επισημάνει το πόσο σημαντικό είναι να γίνονται εκδηλώσεις που αφορούν τους νέους αλλά και τους γονείς τους βοηθώντας τους να διαχειριστούν το άγχος, τις ανησυχίες τους, τις απαιτήσεις του σχολείου και τις εξετάσεις. Ακόμη, παρότρυνε τους νέους που είχαν κατακλύσει το συνεδριακό κέντρό να μην μένουν προσηλωμένοι στους στόχους τους και να μην εγκαταλείπουν τις προσπάθειές τους μέχρι να πετύχουν.

 

 

 

 

     Η ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κα. Παντελή Σμαρούλα, Ιατρική Ψυχολόγος και Ψυχοδραματίστρια, η οποία ασχολείται με μεγάλη επιτυχία με το Ψυχόδραμα, το Souldrama και το αυθόρμητο θέατρο. Ενώ είναι και συγγραφέας τους βιβλίου "Σχολείο και Εξετάσεις...σε ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ" . Μίλησε στους νέους για το πως πρέπει να διαχειρίζονται το άγχος τους, να πιστεύουν στον εαυτό τους και να διαβάζουν και να προσπαθούν για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Τους μίλησε ακόμη για τις εξετάσεις, όχι μόνο γι αυτές που θα δώσουν στο σχολείο αλλά για τις εξετάσεις που θα δίνουν διαρκώς στη ζωή τους. Να μην αφήνουν τις αποτυχίες ή τις δυσκολίες να τους καταβάλουν και να μην εγκαταλείπουν τα όνειρά τους. Μετά την ομιλία , τη δράση ανέλαβαν η θεατρική ομάδα "Playback nuevo" οι οποίοι μέσω αυτοσχεδιασμών έδιναν ζωή στις διηγήσεις των ακροατών (μαθητών και γονιών) οι οποίοι μοίραζονταν εμπειρίες τους που τους στιγμάτισαν ή τους δυσκόλεψαν. Η λήξη της εκδήλωσης βρήκε το κοινό ενθουσιασμένο και γεμάτο συναισθήματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναπτύσσω προσόντα - Βγαίνω νικητής στον επαγγελματικό στίβο - 3 Απριλίου 2016

     Την Κυριακή, 3 Απριλίου 2016, και ώρα 10.30 π.μ. έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης ‘‘Μίκης Θεοδωράκης’’, η πολυαναμενόμενη Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού: «Επιλέγω Σπουδές & Επάγγελμα: Αναπτύσσω Προσόντα – Βγαίνω νικητής στον επαγγελματικό στίβο» υπό την αιγίδα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης  και με χορηγούς τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΡΟΜΒΟ και το New York College. Η εκδήλωση απευθυνόταν σε μαθητές της Α’,  Β΄ και Γ΄ Λυκείου και στους γονείς τους, καθώς και σε εκπαιδευτικούς. Η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, ξεπερνούσε τα 650 άτομα, με αποτέλεσμα να μην χωράει κυριολεκτικά ο κόσμος  μέσα στο συνεδριακό κέντρο και να κάθεται στα σκαλιά ή όρθιος.

     Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο καταξιωμένος δημοσιογράφος και δημότης Αργυρούπολης κος. Καμπουράκης Δημήτρης, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού και τα θέματα που πραγματευόταν. Δεν παρέλειψε μάλιστα, πολλές φορές, να παρεμβαίνει και να εκφράζει τις απορίες του κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων. Αφού έκανε μία καίρια έναρξη για την κρίση της χώρας και της δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι στο να βρουν εργασία, έδωσε το βήμα στους σημαντικούς προσκεκλημένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους προκειμένου να απευθύνουν χαιρετισμό. Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και παλιός μαθητής του ΡΟΜΒΟΥ κος. Κωνσταντάτος Γιάννης, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι ο Δήμος να αναλαμβάνει τέτοιες εκδηλώσεις, οι οποίες να οργανώνονται άρτια, όπως η συγκεκριμένη που οργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΡΟΜΒΟ που διαγράφει λαμπρή πορεία εδώ και 36 χρόνια τόσο στην Αργυρούπολη από όπου ξεκίνησε, όσο και στις γύρω περιοχές. Στην συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος. Ιασωνίδης Φώτης, επισημαίνοντας την ανάγκη για επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων, και πως τέτοιες ενέργειες όπως η σημερινή είναι σημαντικό να γίνονται, κάτι που το απέδειξε και η αθρόα συμμετοχή του κόσμου. Από το Δήμο Ηλιούπολης το λόγο ανέλαβε ο Δημοτικό Σύμβουλος , πρώην μαθητής και νυν καθηγητής του ΡΟΜΒΟΥ κος. Ψυρρόπουλος Στάθης ο οποίος αναγνώρισε πως αν στη ζωή σου θέλεις να πετύχεις και να είσαι ευτυχισμένος θα πρέπει να αγαπάς το επάγγελμα που διάλεξες να κάνεις. Τέλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας και Α' Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κος. Λεβετσοβιτης Νίκος απηύθυνε κι αυτός χαιρετισμό και μίλησε για τους νέους και την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

     Πρώτος εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κος. Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης, Συντονιστής Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας ΕΚΠΑ και Υπεύθυνος Εκπαίδευσης του Προγράμματος “Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων” . Μίλησε στους νέους για τις ικανότητες και τις δεξιότητες που πρέπει να αναπτύσσουν προκειμένου να ξεχωρίσουν στον χώρο εργασίας. Να είναι καινοτόμοι και να διεκδικούν το καλύτερο για τον εαυτό τους και να μην επαναπαύονται. Οι νέοι έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον ενώ έμαθαν περισσότερα πράγματα και για τη Δια Βίου Μάθηση, για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και πως μπορεί αυτή να εξελιχθεί.

     Στη συνέχεια της ημερίδας, τον λόγο ανέλαβε ο δεύτερος εισηγητής,  κος. Κωνσταντίνος Κότιος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας της Employ, υπ. διδάκτωρ Α.Π.Θ. και συγγραφέας των Επαγγελματικών Οδηγών «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα», ο οποίος μίλησε για τα επιστημονικά πεδία και τις σχολές που βρίσκονται σε αυτά. Ανέλυσε τα κριτήρια εύστοχης επιλογής σπουδών και επαγγέλματος, τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων, τα τμήματα με αυξημένη ζήτηση και τα νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας. Απάντησε στις απορίες των νέων και των γονιών που παρευρίσκονταν στο χώρο ενώ δεν παρέλειψε να δώσει διεξόδους, εναλλακτικές και αρκετές πληροφορίες στους μαθητές για τα επαγγέλματα και τα τμήματα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και οι απορίες του κοινού πολλές με αποτέλεσμα η ημερίδα να τελειώσει στις 4.00 μμ. , δύο ώρες μετά την προγραμματισμένη λήξη της!

 

  

 

 

Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση ακολουθήστε μας εδώ

Επιλέγω ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ - 22 Ιουνίου 2014

      Την Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014, και ώρα 11.00 π.μ. έλαβε χώρα στον κινηματογράφο της Αργυρούπολης “Σινέ ΣΟΦΙΑ”, η πολυαναμενόμενη Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που οργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΡΟΜΒΟΣ, στα πλαίσια του πολύχρονου πια θεσμού του Σ.Ε.Π. που εισήγαγε στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, με τίτλο «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα», που απευθυνόταν σε μαθητές της Α’,  Β΄ και Γ΄ Λυκείου και στους γονείς τους, καθώς και σε εκπαιδευτικούς.

      Την έναρξη της ημερίδας έκανε η υπεύθυνη του Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΡΟΜΒΟΥ, Φιλόλογος και Επικοινωνιολόγος κ. Αγγελική Παρασκευοπούλου. Εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Ελληνικού – Αργυρούπολης και εκπρόσωπος του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου, κα. Βίκυ Φουσκίδου, η οποία επεσήμανε την ανάγκη για σωστή επαγγελματική επιλογή, αφού αποτελεί προϋπόθεση για ένα ευτυχισμένο μέλλον. Αμέσως μετά, απηύθυνε χαιρετισμό ο νεοεκλεγής Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης, Φιλόλογος και πρώην μαθητής του ΡΟΜΒΟΥ, κος. Στάθης Ψυρρόπουλος, που ανέφερε πόσο σημαντικός είναι ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός, μέσω του οποίου ο κάθε μαθητής θα χαράξει τη στρατηγική του για το μέλλον, και πως ο ΡΟΜΒΟΣ παρείχε αυτή τη δυνατότητα και βοήθεια διαρκώς, από την εποχή που και ο ίδιος ήταν μαθητής του ΡΟΜΒΟΥ. Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Μαθηματικός και επίσης πρώην μαθητής του ΡΟΜΒΟΥ, κος. Νίκος Λεβετσοβίτης, χαριτολόγησε ζητώντας από το ΡΟΜΒΟ να φτιάξει μια επιπλέον ειδικότητα, αυτή της αυτοδιοίκησης, μιας και πολλοί πρώην μαθητές του ανήκουν πια στο χώρο αυτό. Ενώ τελευταίος απηύθυνε το δικό του χαιρετισμό ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κος. Ανδρέα Καρδαμάκης που τόνισε την ανάγκη να προστατέψουμε την εκπαίδευση, η οποία ειδικά μετά την κρίση έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ, και προέτρεψε τους νέους να μην σταματήσουν να βάζουν στόχους.

       Στη συνέχεια της ημερίδας, τον λόγο έλαβε ο κος. Κωνσταντίνος Κότιος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας της EMPLOY και συγγραφέας της σειράς βιβλίων «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα», ο οποίος μίλησε για το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ και τις αλλαγές που αυτό επιφέρει στο εκπαιδευτικό σύστημα, ανέλυσε τα κριτήρια εύστοχης επιλογής σπουδών και επαγγέλματος, τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων, τις Σχολές χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και τα δεδομένα στην αγορά εργασίας, δίνοντας διεξόδους και αρκετές πληροφορίες στους μαθητές για τα επαγγέλματα με θετικές προοπτικές.

       Η Φιλόλογος-Επικοινωνιολόγος, κ. Αγγελική Παρασκευοπούλου δημιούργησε δύο όμορφα και ιδιαίτερα συγκινητικά βίντεο, ένα για την χρονιά που πέρασε, γεμάτο φωτογραφίες, στιγμές και συναισθήματα. Και ένα βίντεο με  δηλώσεις μαθητών της φετινής Γ’ Λυκείου με συμβουλές προς τους μαθητές που καλούνται να αντιμετωπίσουν τη νέα χρονιά, με τη σειρά τους τις Πανελλήνιες, αλλά και για όλους τους μαθητές που προετοιμάζονται για αυτές.

       Αξίζει να σημειωθεί η αμείωτη προσοχή του κοινού στον κατάμεστο από τουλάχιστον 300 άτομα κινηματογράφο καθιστώντας την εκδήλωση μία από τις πιο επιτυχημένες του Οργανισμού. Τόσο οι μαθητές, όσο και οι γονείς σε όλη τη διάρκεια της ημερίδας, απηύθυναν ερωτήσεις και προβληματισμούς στον κο. Κότιο, όχι μόνο κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την λήξη αυτής.

 

 

 

 

 

            

Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα

Την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012, και ώρα 10.00 π.μ. έλαβε χώρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης, παρουσία του Δημάρχου, η πολυαναμενόμενη Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που οργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΡΟΜΒΟΣ, με τίτλο «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα» που απευθυνόταν στους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου και στους γονείς τους.

Πρόκειται για έναν θεσμό, που τα φροντιστήρια ΡΟΜΒΟΣ ξεκίνησαν πριν από 5 χρόνια ως φυσική απόρροια του επαγγελματικού προσανατολισμού που προσφέρουν εδώ και 20 χρόνια στους μαθητές της Δ/θμιας Εκπαίδευσης, και ο οποίος έκτοτε συνεχίζεται με επιτυχία ενόψει πάντα της ανάγκης συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και της προετοιμασίας αυτών της Β΄ Λυκείου.

Την έναρξη της ημερίδας έκανε η υπεύθυνη του Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΡΟΜΒΟΥ, φιλόλογος και επικοινωνιολόγος κ. Αγγελική Παρασκευοπούλου. Εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Οργανισμού και τ. Δήμαρχος Αργυρούπολης κ. Γιάννης Τσαρπαλής, ο οποίος επεσήμανε την αξία του επαγγελματικού προσανατολισμού στο πλαίσιο των αυξημένων απαιτήσεων της σύγχρονης εποχής, καθώς και την αναγκαιότητα αλλαγής αρκετών επαγγελμάτων από τους νέους αργότερα. Αμέσως μετά, απηύθυναν χαιρετισμό οι Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, που συνεχάρη για την πρωτοβουλία τον ΡΟΜΒΟ και ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, κ. Κώστας Πετρόπουλος, που τόνισε τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας για τη Δ/θμια εκπαίδευση με την ιδιωτική να πρωτοστατεί.

Στη συνέχεια της ημερίδας, τον λόγο έλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Κότιος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας της EMPLOY και συγγραφέας της σειράς βιβλίων «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα» , ο οποίος εισήγαγε το Α΄ μέρος της παρουσίασής του με τα κριτήρια επιλογής επαγγέλματος, τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων, τις Σχολές χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, τα δεδομένα αγοράς εργασίας, καθώς και τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Ακολούθησε το Β΄ μέρος της εκδήλωσης με τη συγκινητική απονομή των βραβείων αριστείας από τους συνεργάτες του ΡΟΜΒΟΥ στους μαθητές που διακρίθηκαν στον εις μνήμην του επί χρόνια συνεργάτη του Οργανισμού, φιλόλογου, κ. Σπύρου Τσακίρογλου, Διαγωνισμό Έκθεσης. Το έργο και την προσωπικότητά του εξήρε νωρίτερα η Διευθύντρια του Οργανισμού, κ. Δήμητρα Αλαμπάνου, σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα. Μεταξύ άλλων, η κ. Αλαμπάνου πρόσθεσε την αξία συνεργασίας και στήριξης του εκπαιδευτικού έργου από τους γονείς για την ομαλή πορεία των μαθητών, καθώς και την αναγκαιότητα παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών υποστήριξης και ενίσχυσης των μαθητών, ειδικά σήμερα, που οι απαιτήσεις εγείρονται εντονότερες από ποτέ. Τα βραβεία απένειμαν για την Γ΄ Λυκείου, η σύζυγος του εκλιπόντος, οικονομολόγος, κ. Έμμυ Ζαρμπούνη, για τη Β΄ Λυκείου, η φιλόλογος, κ. Μαρία Θαλασσινού και για την Α΄ Λυκείου η φιλόλογος-επικοινωνιολόγος, κ. Αγγελική Παρασκευοπούλου.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, τον λόγο έλαβε ο κ. Κότιος, ο οποίος έκανε αναλυτική ενημέρωση για τις Σχολές και τα Τμήματα του μηχανογραφικού, για τα μεταπτυχιακά προγράμματα και τα επαγγέλματα με θετικές προοπτικές, καθώς και για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές. Λίγο πριν από τις καθιερωμένες ερωτήσεις, η κ. Παρασκευοπούλου παρέθεσε τον χρυσό κανόνα για την επιλογή επαγγέλματος, που στηρίζεται στους παράγοντες της αυτογνωσίας, των προοπτικών των επαγγελμάτων, των επιδόσεων και της θέλησης των μαθητών, των οικογενειακών και οικονομικών δεδομένων, καθώς και του παράγοντα της τύχης, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία των παρεχομένων υπηρεσιών και των πολλαπλών «εργαλείων» του ΡΟΜΒΟΥ προς την καλύτερη δυνατή ικανοποίηση αυτών των κριτηρίων. Αμέσως μετά, ένα οπτικοακουστικό βίντεο με συμβουλές της «παλιάς στρατιάς» προς την καινούρια συγκίνησε τους μαθητές, οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκρότημα.

Αξίζει να σημειωθεί η αμείωτη προσοχή του κοινού σε ένα κατάμεστο από τουλάχιστον 300 άτομα αμφιθέατρο καθιστώντας την εκδήλωση μία από τις πιο επιτυχημένες του Οργανισμού. Αναφέρουμε, για ακόμη μία φορά, ότι η εν λόγω εκδήλωση απευθυνόταν στους μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου, την τελευταία γενιά που θα εξεταστεί με το ισχύον σύστημα. Παρόμοια εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου και θα απευθύνεται στους μαθητές της Α’ Λυκείου και Γ΄ Γυμνασίου, με θέμα την ανάλυση του νέου εκπαιδευτικού συστήματος και την επιλογή σπουδών μέσω της σωστής κατεύθυνσης.

Στο τέλος της εκδήλωσης, κληρώθηκαν οι τυχεροί μαθητές με δώρα-χορηγία από την εταιρεία EMPLOY.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηλιούπολης, κ. Κώστας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, κ. Αλέξανδρος Κοντονίκας, ο Πρόεδρος Παιδικών Σταθμών, κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος και Εκπαιδευτικός, κ. Χριστίνα Σερέτη, καθώς και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αργυρούπολης-Ελληνικού και Ηλιούπολης.
 

Ημέρα σταδιοδρομίας
Ημέρες καριέρας 14-15 Απριλίου 2007

Σε μια πρωτότυπη ενέργεια προέβη το Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Οργανισμού μας το Σαββατοκύριακο 14-15 Απριλίου.

Η ενέργεια αυτή έγινε στο πλαίσιο της ουσιαστικής στήριξης των μαθητών για την απόφασή τους σχετικά με τις πανεπιστημιακές σχολές που θα δηλώσουν για να σπουδάσουν και, κατ’επέκταση, του επαγγέλματος που θα ασκήσουν στη ζωή τους.


Όλες οι περιζήτητες σχολές με σύγχρονο αντικείμενο σπουδών, και όλες οι νέες σχετικά σχολές, για τις οποίες υπάρχει κενό ενημέρωσης, κατηγοριοποιήθηκαν σε δεκατρείς (13) μεγάλες κατηγορίες, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο και τη δυνατότητα πρόσβασης των υποψηφίων όλων των κατευθύνσεων. Δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές μας, με την συμμετοχή τους σε αυτέ τις ομάδες και να ακούσουν έμπειρους επαγγελματίες και να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους.
 

Συγκεκριμένα για κάθε σχολή υπήρχαν εισηγητές με κριτήριο την εμπειρία τους στην αγορά εργασίας, τις μεταπτυχιακές σπουδές και την επιτυχημένη γενικότερα επαγγελματική τους πορεία. Στόχος των εισηγητών ήταν να παρουσιάσουν στους μαθητές τα εφόδια που θα τους προσφέρει η σχολή που τους ενδιαφέρει, τα μαθήματα που θα διδαχθούν σε αυτήν, καθώς και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης που διανοίγονται μετά το πέρας των σπουδών τους. Επιπλέον, δόθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις γύρω από τα δεδομένα της κάθε σχολής (μαθήματα, υποδομές, κ.λπ.), τη φύση του επαγγέλματος που θα επιλέξουν, τις απαιτήσεις που ορθώνονται ώστε να είναι πάντα περιζήτητοι στη δουλειά τους, αλλά και τις πρόσθετες μεταπτυχιακές σπουδές που απαιτούνται για μια άξια επαγγελματική πορεία στον σύγχρονο ανταγωνιστικό στίβο.
 

Περισσότεροι από 220 μαθητές μας μαζί με τους γονείς τους συμμετείχαν στις Ημέρες Καριέρας, ενώ οι εισηγητές ξεπέρασαν τους 80, Συντονιστές όλων των ομάδων που λειτούργησαν στις Ημέρες Καριέρας ήταν, ο κ. Γ. Τσαρπαλής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος των Φροντιστηρίων ΡΟΜΒΟΣ, οι Διευθυντές Σπουδών, κ.κ. Σ. Λάμπρου και Δ. Ανδρικόπουλος και οι συνεργάτες καθηγητές στα Φροντιστήρια ΡΟΜΒΟΣ, κ.κ. Α. Παρασκευοπούλου, Β. Χουδαλάκης και Η. Σωζόπουλος.Την ευθύνη της οργάνωσης και όλο το συντονισμό είχε η Γ. Διευθύντρια κ. Δ. Αλαμπάνου. Παράλληλα λειτούργησε έκθεση με τους οδηγούς σπουδών των σχολών, ενημερωτικά βιβλία για μεταπτυχιακά, υποτροφίες και ανάλογες πηγές internet για την πληρέστατη πληροφόρηση των μαθητών.
 

Σε μια εποχή που η ανεργία των νέων πτυχιούχων προβάλλει ως το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα στη χώρα μας, και με δεδομένες τις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται ευρέως(ταχεία εξέλιξη τεχνολογίας, αλλαγές γνωστικού αντικειμένου επιστημών, παγκοσμιοποίηση κ.λπ.), το ζητούμενο σήμερα για τους νέους μας είναι να τους προσφέρουμε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, γνώσεις, την καθοδήγηση και τη στήριξη, ώστε να καταφέρουν μέσα από την επαγγελματική τους πορεία να είναι δραστήριοι, επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι.
 

Οι εντυπώσεις από την οργάνωση ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας, καθώς φαίνεται πως άνοιξε μια νέα σελίδα στα εκπαιδευτικά πράγματα και τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η ιδιωτική εκπαίδευση με γνώμονα τη σφαιρικότερη και αρτιότερη ενημέρωση των νέων, γύρω από τον χώρο των σπουδών και της επαγγελματικής αποκατάστασης.