Ο ΡΟΜΒΟΣ στήριξε το έργο των Κοινωνικών Παντοπωλείων προσφέροντας πρωινό στα παιδιά που έχουν ανάγκη

 

      Τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν θα μείνουν σε όλους στο ΡΟΜΒΟ αξέχαστα και μέσα από αυτό το κείμενο θα θυμόμαστε για πάντα την όμορφη πράξη προσφοράς και αγάπης που κάναμε για τους συνανθρώπους μας.  Στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, πήραμε μια απόφαση, να συνεισφέρουμε όπως μπορούμε στην κοινωνία μας και να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους, που δεν είναι άλλοι από τα μικρά  παιδιά. Συγκεκριμένα αποφασίσαμε να παρέχουμε το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, που δεν είναι άλλο από το πρωινό, σε όλα τα παιδιά των Κοινωνικών Παντοπωλείων των περιοχών που δραστηριοποιούμαστε. Κι έτσι έγινε!

 

     Ζητήσαμε από όλους τους μαθητές μας και τους γονείς τους να στηρίξουν αυτή μας την πρωτοβουλία και να προσφέρουν ό,τι μπορούσε ο καθένας από τρόφιμα πρωινού για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Ηλιούπολης, του Ελληνικού-Αργυρούπολης και της Γλυφάδας. Η ανταπόκριση στο κάλεσμά μας ήταν συγκινητικά μεγάλη. Καθημερινά μαθητές και γονείς έσπευδαν με σακούλες γεμάτες με τρόφιμα πρωινού γεμίζοντας τους ειδικούς κάδους συλλγής προϊόντων στα κτήριά μας. Η ενέργεια αυτή κορυφώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου όπου υπέυθυνοι απεσταλμένοι από κάθε Κοινωνικό Παντοπωλείο ήρθαν για να παραλάβουν τα τρόφιμα.

 

      Με μεγάλη έκπληξη αντίκρυσε ο Αντιδήμαρχος Κοιωνικής Αλληλεγγύης κος. Χατζηδάκης Γεώργιος, πόσα πολλά τρόφιμα είχαμε συγκετρώσει για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ηλιούπολης. Με τη βοήθεια του ίδιου, του Δημοτικού Συμβούλου και καθηγητή μας κου. Ψυρρόπουλου Στάθη, του Προέδρου του ΡΟΜΒΟΥ κου. Γιάννη Τσαρπαλή και των μαθητών μας αποστείλαμε όλα αυτά τα τρόφιμα σε οικογένειες με παιδιά που έχουν ανάγκη.

 

 

     Η Γενική Διευθύντρια του ΡΟΜΒΟΥ κα. Αλαμπάνου Δήμητρα μαζί με τους μαθητές του διδακτηρίου της Αργυρούπολης, υποδέχτηκαν με χαρά και γεμάτοι σακούλες την Αντιδήμαρχο Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κα. Στελλάκη Ειρήνη, η οποία ήρθε να παραλάβει τα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ελληνικού-Αργυρούπολης .

 

 

      Τέλος, και οι μαθητές του διδακτηρίου μας στη Γλυφάδα μαζί με τον Υπεύθυνο Ανθρωπιστικών Σπουδών και  Καθηγητή μας κο. Τρουλάκη Μάνο, ''γέμισαν'' το φορτηγάκι του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Γλυφάδας, γεμίζοντας έτσι χαρά και την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης κα. Αργυροπούλου Νατάσσα.

 

 

      Μετά από όλη αυτή την ενέργεια και τη χαρά που μας γέμισε όλους, πήραμε μια απόφαση, πάντα να βοηθάμε και να συνεχίσουμε τις ενέργείες μας αυτές με σκοπό να στηρίζουμε όλο και περισσότερους συνανρθώπους μας που έχουν ανάγκη. Είθε η νέα χρονιά που ξεκίνησε να μας οπλίσει με δύναμη, πίστη, υπομονή και επιμονή να συνεχίζουμε να παλεύουμε για το καλύτερο και να διεκδικούμε τους στόχους μας!