Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα

Την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2012, και ώρα 10.00 π.μ. έλαβε χώρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης, παρουσία του Δημάρχου, η πολυαναμενόμενη Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που οργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΡΟΜΒΟΣ, με τίτλο «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα» που απευθυνόταν στους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου και στους γονείς τους.

Πρόκειται για έναν θεσμό, που τα φροντιστήρια ΡΟΜΒΟΣ ξεκίνησαν πριν από 5 χρόνια ως φυσική απόρροια του επαγγελματικού προσανατολισμού που προσφέρουν εδώ και 20 χρόνια στους μαθητές της Δ/θμιας Εκπαίδευσης, και ο οποίος έκτοτε συνεχίζεται με επιτυχία ενόψει πάντα της ανάγκης συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και της προετοιμασίας αυτών της Β΄ Λυκείου.

Την έναρξη της ημερίδας έκανε η υπεύθυνη του Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΡΟΜΒΟΥ, φιλόλογος και επικοινωνιολόγος κ. Αγγελική Παρασκευοπούλου. Εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Οργανισμού και τ. Δήμαρχος Αργυρούπολης κ. Γιάννης Τσαρπαλής, ο οποίος επεσήμανε την αξία του επαγγελματικού προσανατολισμού στο πλαίσιο των αυξημένων απαιτήσεων της σύγχρονης εποχής, καθώς και την αναγκαιότητα αλλαγής αρκετών επαγγελμάτων από τους νέους αργότερα. Αμέσως μετά, απηύθυναν χαιρετισμό οι Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, που συνεχάρη για την πρωτοβουλία τον ΡΟΜΒΟ και ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, κ. Κώστας Πετρόπουλος, που τόνισε τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας για τη Δ/θμια εκπαίδευση με την ιδιωτική να πρωτοστατεί.

Στη συνέχεια της ημερίδας, τον λόγο έλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Κότιος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας της EMPLOY και συγγραφέας της σειράς βιβλίων «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα» , ο οποίος εισήγαγε το Α΄ μέρος της παρουσίασής του με τα κριτήρια επιλογής επαγγέλματος, τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων, τις Σχολές χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, τα δεδομένα αγοράς εργασίας, καθώς και τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Ακολούθησε το Β΄ μέρος της εκδήλωσης με τη συγκινητική απονομή των βραβείων αριστείας από τους συνεργάτες του ΡΟΜΒΟΥ στους μαθητές που διακρίθηκαν στον εις μνήμην του επί χρόνια συνεργάτη του Οργανισμού, φιλόλογου, κ. Σπύρου Τσακίρογλου, Διαγωνισμό Έκθεσης. Το έργο και την προσωπικότητά του εξήρε νωρίτερα η Διευθύντρια του Οργανισμού, κ. Δήμητρα Αλαμπάνου, σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα. Μεταξύ άλλων, η κ. Αλαμπάνου πρόσθεσε την αξία συνεργασίας και στήριξης του εκπαιδευτικού έργου από τους γονείς για την ομαλή πορεία των μαθητών, καθώς και την αναγκαιότητα παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών υποστήριξης και ενίσχυσης των μαθητών, ειδικά σήμερα, που οι απαιτήσεις εγείρονται εντονότερες από ποτέ. Τα βραβεία απένειμαν για την Γ΄ Λυκείου, η σύζυγος του εκλιπόντος, οικονομολόγος, κ. Έμμυ Ζαρμπούνη, για τη Β΄ Λυκείου, η φιλόλογος, κ. Μαρία Θαλασσινού και για την Α΄ Λυκείου η φιλόλογος-επικοινωνιολόγος, κ. Αγγελική Παρασκευοπούλου.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, τον λόγο έλαβε ο κ. Κότιος, ο οποίος έκανε αναλυτική ενημέρωση για τις Σχολές και τα Τμήματα του μηχανογραφικού, για τα μεταπτυχιακά προγράμματα και τα επαγγέλματα με θετικές προοπτικές, καθώς και για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές. Λίγο πριν από τις καθιερωμένες ερωτήσεις, η κ. Παρασκευοπούλου παρέθεσε τον χρυσό κανόνα για την επιλογή επαγγέλματος, που στηρίζεται στους παράγοντες της αυτογνωσίας, των προοπτικών των επαγγελμάτων, των επιδόσεων και της θέλησης των μαθητών, των οικογενειακών και οικονομικών δεδομένων, καθώς και του παράγοντα της τύχης, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία των παρεχομένων υπηρεσιών και των πολλαπλών «εργαλείων» του ΡΟΜΒΟΥ προς την καλύτερη δυνατή ικανοποίηση αυτών των κριτηρίων. Αμέσως μετά, ένα οπτικοακουστικό βίντεο με συμβουλές της «παλιάς στρατιάς» προς την καινούρια συγκίνησε τους μαθητές, οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκρότημα.

Αξίζει να σημειωθεί η αμείωτη προσοχή του κοινού σε ένα κατάμεστο από τουλάχιστον 300 άτομα αμφιθέατρο καθιστώντας την εκδήλωση μία από τις πιο επιτυχημένες του Οργανισμού. Αναφέρουμε, για ακόμη μία φορά, ότι η εν λόγω εκδήλωση απευθυνόταν στους μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου, την τελευταία γενιά που θα εξεταστεί με το ισχύον σύστημα. Παρόμοια εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου και θα απευθύνεται στους μαθητές της Α’ Λυκείου και Γ΄ Γυμνασίου, με θέμα την ανάλυση του νέου εκπαιδευτικού συστήματος και την επιλογή σπουδών μέσω της σωστής κατεύθυνσης.

Στο τέλος της εκδήλωσης, κληρώθηκαν οι τυχεροί μαθητές με δώρα-χορηγία από την εταιρεία EMPLOY.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηλιούπολης, κ. Κώστας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, κ. Αλέξανδρος Κοντονίκας, ο Πρόεδρος Παιδικών Σταθμών, κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος και Εκπαιδευτικός, κ. Χριστίνα Σερέτη, καθώς και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αργυρούπολης-Ελληνικού και Ηλιούπολης.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΦΜΕ ΡΟΜΒΟΣ

DSC01541.JPG

Ηλιούπολη

ΔΝαυαρίνου 12 (έναντι ΙΚΑ)
ΤΚ 16345, Ηλιούπολη

T2109923352 - 2109944396

F2109949851

Γλυφάδα

ΔΛ. Βουλιαγμένης 147 & Πραξιτέλους 2 (έναντι Αγίου Νικολάου)
ΤΚ 16674, Γλυφάδα

T2109680008

Αργυρούπολη

ΔΚύπρου 51
ΤΚ 16451, Αργυρούπολη

T2109941471

T2109935566


ΔΜ. Γερουλάνου 103
ΤΚ 16452, Αργυρούπολη

T2109911067


ΔΓράμμου 21
ΤΚ 16451, Αργυρούπολη

T2155055311

Search