Εκδηλώσεις

Σχολείο και Εξετάσεις....ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017, και ώρα 6.00 μ.μ. έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης ‘‘Μίκης Θεοδωράκης’’, η πολυαναμενόμενη εκδήλωση του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης: «Σχολείο και Εξετάσεις...ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ» σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΡΟΜΒΟ και τις Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ.


Η εκδήλωση απευθυνόταν σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, σε γονείς, καθώς και σε εκπαιδευτικούς. Η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, ξεπερνούσε τα 500 άτομα, με αποτέλεσμα πολλά άτομα να κάθονται όρθιοι στο πίσω μέρος του συνεδριακού κέντρου ή στα σκαλιά.

Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και παλιός μαθητής του ΡΟΜΒΟΥ κος. Κωνσταντάτος Γιάννης, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι ο Δήμος να αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες και να διεξάγει εκδηλώσεις που στόχο έχουν την ενημέρωση και την επαγρύπνηση σε θέματα όπως η ψυχολόγια, το άγχος και τις εξετάσεις, που παίζουν καθοριστικό ρόλο σε όλη την πορεία του μαθητή στο σχολείο. Στην συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα. Θεοδώρου Κορίνα, η οποία τόνισε πόσο σημαντικό είναι να γίνονται τέτοιες ενέργειες όπως η σημερινή. Από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΡΟΜΒΟ το λόγο ανέλαβε η Υπεύθυνη Ποίοτητας και Μαθηματικός του ΡΟΜΒΟΥ κα. Τσαρπαλή Ειρήνη η οποία θέλησε να επισημάνει το πόσο σημαντικό είναι να γίνονται εκδηλώσεις που αφορούν τους νέους αλλά και τους γονείς τους βοηθώντας τους να διαχειριστούν το άγχος, τις ανησυχίες τους, τις απαιτήσεις του σχολείου και τις εξετάσεις. Ακόμη, παρότρυνε τους νέους που είχαν κατακλύσει το συνεδριακό κέντρό να μην μένουν προσηλωμένοι στους στόχους τους και να μην εγκαταλείπουν τις προσπάθειές τους μέχρι να πετύχουν.

Η ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κα. Παντελή Σμαρούλα, Ιατρική Ψυχολόγος και Ψυχοδραματίστρια, η οποία ασχολείται με μεγάλη επιτυχία με το Ψυχόδραμα, το Souldrama και το αυθόρμητο θέατρο. Ενώ είναι και συγγραφέας τους βιβλίου "Σχολείο και Εξετάσεις...σε ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ". Μίλησε στους νέους για το πως πρέπει να διαχειρίζονται το άγχος τους, να πιστεύουν στον εαυτό τους και να διαβάζουν και να προσπαθούν για να πετύχουν αυτό που θέλουν. Τους μίλησε ακόμη για τις εξετάσεις, όχι μόνο γι αυτές που θα δώσουν στο σχολείο αλλά για τις εξετάσεις που θα δίνουν διαρκώς στη ζωή τους. Να μην αφήνουν τις αποτυχίες ή τις δυσκολίες να τους καταβάλουν και να μην εγκαταλείπουν τα όνειρά τους. Μετά την ομιλία , τη δράση ανέλαβαν η θεατρική ομάδα "Playback nuevo" οι οποίοι μέσω αυτοσχεδιασμών έδιναν ζωή στις διηγήσεις των ακροατών (μαθητών και γονιών) οι οποίοι μοίραζονταν εμπειρίες τους που τους στιγμάτισαν ή τους δυσκόλεψαν. Η λήξη της εκδήλωσης βρήκε το κοινό ενθουσιασμένο και γεμάτο συναισθήματα.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 • Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού - Νέα Δεδομένα και Αλλαγές στο Εκπαιδευτικό Σύστημα (Εκδηλώσεις)

  Την Κυριακή, 7 Απριλίου 2019, και ώρα 10.30 π.μ. έλαβε χώρα στο κινηματοθέατρο του δήμου Γλυφάδας η Ημερίδα του Εκπαιδευτικού μας...

  Περισσότερα...

 • ''Επιλέγω Σπουδές & Επάγγελμα'' - Άλλη μία επιτυχημένη ημερίδα του ΡΟΜΒΟΥ (Εκδηλώσεις)

  Το Σάββατο, 3 Απριλίου 2018, και ώρα 5.30 μ.μ. έλαβε χώρα στο θέατρο του δημαρχιακού μεγάρου Ηλιούπολης, η...

  Περισσότερα...

 • Ο ΡΟΜΒΟΣ πάει Van Gogh Alive (Εκδηλώσεις)

  VAN GOGH ALIVE – THE EXPERIENCE   Στις 10 Δεκεμβρίου στις 7.00 μ.μ. θα έχουμε τη δυνατότητα να...

  Περισσότερα...

 • Εργαστήρι Μάθησης

  ΦΜΕ ΡΟΜΒΟΣ

  DSC00794.JPG

  Ηλιούπολη

  ΔΝαυαρίνου 12 (έναντι ΙΚΑ)
  ΤΚ 16345, Ηλιούπολη

  T2109923352 - 2109944396

  F2109949851

  Γλυφάδα

  ΔΛ. Βουλιαγμένης 147 & Πραξιτέλους 2 (έναντι Αγίου Νικολάου)
  ΤΚ 16674, Γλυφάδα

  T2109680008

  Αργυρούπολη

  ΔΚύπρου 51
  ΤΚ 16451, Αργυρούπολη

  T2109941471

  T2109935566


  ΔΜ. Γερουλάνου 103
  ΤΚ 16452, Αργυρούπολη

  T2109911067


  ΔΓράμμου 21
  ΤΚ 16451, Αργυρούπολη

  T2155055311

  Search