Ημέρα Σταδιοδρομίας

Ευρετήριο Άρθρου

Με πρωτοφανή επιτυχία πραγµατοποιήθηκε η Ηµερίδα Επαγγελµατικού Προσανατολισµού, που διοργανώσαµε την Κυριακή 22 Μαρτίου 2009, στην ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, Μασσαλίας 22 Αθήνα.


Αποτελέσματα Ημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Με πρωτοφανή επιτυχία πραγµατοποιήθηκε η Ηµερίδα Επαγγελµατικού Προσανατολισµού, που διοργανώσαµε την Κυριακή 22 Μαρτίου 2009, στην ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, Μασσαλίας 22 Αθήνα.

Όλοι οι χώροι της Ελληνοαµερικανικής Ένωσης για 5 ώρες κατακλύστηκαν από περισσότερα των 450 ατόµων, τους µαθητές µας – γονείς, συνεργάτες, κορυφαίους καθηγητές Πανεπιστηµίου και καταξιωµένους επαγγελµατίες.

Στο Αµφιθέατρο (2ος όροφος) έγινε η κεντρική εκδήλωση, όπου ο κ. Παυλάκος Νίκος από την εταιρεία ORIENTUM – Σύµβουλοι Σταδιοδροµίας, έκανε σε δύο µέρη την παρουσίαση – ανάπτυξη των θεµάτων: Επιλογή Σχολής – Επαγγέλµατος, Επαγγελµατικά ∆ικαιώµατα – Μισθοί – Αγορά Εργασίας – Καλλιέργεια και αξιοποίηση προσόντων - Μεταπτυχιακά.

Περισσότεροι από 350 µαθητές, Β’ και Γ’ Λυκείου, πολλοί γονείς, οι διακεκριµένοι καθηγητές Πανεπιστηµίου Ιωαννίδης Ιωάννης, Καθηγητής Πανεπιστηµίου Αθηνών (Πληρ/κης & Τηλεπ/νιών), Βούρος Γεώργιος, Καθηγητής Πανεπιστηµίου Αιγαίου (Μηχ/κός Πληρ/κών & Επικ/κών Συστηµάτων), Λάππας ∆ιονύσης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Μαθηµατικού Τµήµατος του Πανεπιστηµίου Αθηνών, Μουσάς Ξενοφώντας, ∆ιδάκτωρ Αστροφυσικής Παν/µίου Αθηνών και Χριστοδουλάκης Νικόλαος, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιολογίας Παν/µίου Αθηνών , 66 εξειδικευµένοι επαγγελµατίες µε επικεφαλής τον αναγνωρισµένο δηµοσιογράφο κ. ∆. Καµπουράκη, παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Ενδιάµεσα και για µιάµιση ώρα πραγµατοποιήθηκαν στο αµφιθέατρο και σε επτά διπλές αίθουσες του 3ου ορόφου 8 οµάδες εργασίας – work shops. Σ’ αυτές συµµετείχαν περισσότεροι από 210 µαθητές, οι καθηγητές Πανεπιστηµίου, Στρατιωτικοί και καταξιωµένοι επαγγελµατίες. Παράλληλα, στο µεγάλο αίθριο της Ελληνοαµερικανικής Ένωσης, εξειδικευµένοι επαγγελµατίες από τα υπόλοιπα επαγγέλµατα είχαν προσωπική συνάντηση και συζήτηση µε τους υπόλοιπους µαθητές µας και τους γονείς τους.

Η συγκεκριµένη ηµερίδα είναι η κορύφωση µιας σειράς εκδηλώσεων – ενηµερώσεων σχετικά µε τον Επαγγελµατικό Προσανατολισµό. Παράλληλα µε τη ∆ΩΡΕΑΝ χορήγηση του τεστ Επαγγελµατικού Προσανατολισµού Career Gate Test, καθώς και την συµβουλευτική από εξειδικευµένους συνεργάτες µας - µέσα από την προσωπική µας συνάντηση µε κάθε µαθητή µας και τους γονείς τους- στηρίζουµε υπεύθυνα και ουσιαστικά κάθε µαθητή µας να κάνει τις επιλογές του, ώστε να είναι «Επιτυχηµένος στην Επαγγελµατική του πορεία, αλλά και Ευτυχισµένος στη ζωή του».

Ο ΡΟΜΒΟΣ πιστεύει, πως το να στέκεται υπεύθυνα δίπλα στους «πρωταγωνιστές» του έργου του, που είναι οι µαθητές του, αυτά τα χρόνια της ζωής τους, στα οποία παίρνουν καθοριστικές αποφάσεις για το µέλλον τους, είναι κάτι που οριοθετεί µια ειλικρινή και υπεύθυνη σχέση µαζί τους. Μόνο έτσι µπορούν οι µαθητές µας να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να πιστέψουν στις δυνατότητες και το µεγαλείο που κρύβει ο καθένας µέσα του.

Απευθύνει δε µήνυµα προς όλους τους φορείς της εκπαίδευσης και της κοινωνίας γενικότερα, για ένωση δυνάµεων και σύνθεση απόψεων, ώστε να είµαστε όλοι σε θέση, όχι µόνο να αφουγκραστούµε τις αγωνίες, τα όνειρα και τις ελπίδες των νέων µας, αλλά να τους δώσουµε ελπίδα και όραµα, που τόσο λείπει από την εποχή µας. Συνάµα επιδιώκουµε να τους προσφέρουµε ό,τι καλύτερο για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός κόσµου που συνεχώς αλλάζει, εξελίσσεται, αλλά και παράλληλα προκαλεί φόβους για το µέλλον.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν η εφηµερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» και ο ραδιοφωνικός σταθµός GALAXY 92FM. Ο χορηγός µας Εκδοτικός Οργανισµός «ΛΙΒΑΝΗ», µέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών στην είσοδο της ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, έδωσε τη δυνατότητα στους µαθητές µας να δουν, να κατεβάσουν και να ξεφυλλίσουν τα ηλεκτρονικά βιβλία του Λυκείου, που κυκλοφορούν από το συγκεκριµένο οίκο. Ακόµη, το τουριστικό γραφείο «Avance Travel» φρόντισε για την ασφαλή µεταφορά των µαθητών µας προς και από το χώρο της εκδήλωσης. Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ. Παρασκευοπούλου Αγγελική και Χουδαλάκης Βαρδής, Φιλόλογοι – Συνεργάτες του Εκπαιδευτικού Οργανισµού ΡΟΜΒΟΣ.

Συμπεράσματα Ημερίδας

Από την ηµερίδα προέκυψαν τα παρακάτω συµπεράσµατα:

 • Επιβάλλεται να αντιµετωπίσουµε τον Επαγγελµατικό Προσανατολισµό ως µια ασταµάτητη διαδικασία που:
  • Συµβάλλει στο να συνειδητοποιήσει ο κάθε νέος ή νέα τις ικανότητες του, τις δεξιότητες, το ταλέντο και τα επαγγελµατικά του ενδιαφέροντα.
  • ∆ίνει πληροφορίες για την ραγδαία µεταβαλλόµενη αγορά εργασίας και παρέχει εξειδικευµένη επαγγελµατική πληροφόρηση.
  • Βοηθάει τον κάθε νέο ή νέα να κατακτήσει την αυτογνωσία, δηλαδή να µπορεί να συνδυάσει τις επιθυµίες του µε τις δυνατότητές του.
 • Θα πρέπει το εκπαιδευτικό σύστηµα της χώρας µας να ξεπεράσει την υπάρχουσα δοµή του (αναχρονιστικό, πεπαλαιωµένο, υπέρµετρα θεωρητικό) και να συµβαδίσει µε τις ανάγκες, τις τάσεις, τις εξελίξεις της τεχνολογίας, της οικονοµίας και της αγοράς εργασίας.
 • Επειδή έχουµε ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας, διεύρυνση του γνωστικού πεδίου όλων των επιστηµών σε συνδυασµό µε την παγκοσµιοποίηση της αγοράς και τις νέες εργασιακές ανάγκες που προκύπτουν, θα καλεστούν οι σηµερινοί νέοι και αυριανοί πολίτες να βελτιώνουν συνέχεια τις γνώσεις τους, έτσι ώστε η φιλοσοφία της δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης να συµβαδίζει µε τη ζωή τους
 • Σε µια δύσκολη οικονοµική και κοινωνική συγκυρία είναι σηµαντικό οι νέοι µας να διαθέτουν εκτός από αγάπη για το επάγγελµά τους, και πάθος, αφιέρωση δηλαδή ψυχής –µυαλού και χρόνου. Χρειάζεται ταυτόχρονα να προσπαθήσουν να δώσουν αξία και νόηµα σε οτιδήποτε κάνουν και να σταθούν ενάντια στην λογική του βολέµατος και της ήσσονος προσπάθειας, προκειµένου να µην χάσουν το όραµα για µια καλύτερη κοινωνία και για ανάταση της Πατρίδας µας!
 • Να αναζητούµε πάντα την ολοκλήρωση της ανθρώπινης προσωπικότητας µέσα από την προσφυγή σε πηγές ευρύτερης µόρφωσης πνευµατικού και πολιτιστικού περιεχοµένου.
 • Ο ρόλος µιας υποστηρικτικής οικογένειας, καθώς και όλων των φορέων που εµπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι αδιαφιλονίκητα καθοριστικής σηµασίας για κάθε νέο, ώστε να µπορέσει να πάρει το µέλλον του στα χέρια του.

Στιγμιότυπα - Πρακτικά Εκδήλωσης

Κεντρική Εκδήλωση (Αμφιθέατρο)

1ο Μέρος

Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Αγγελική Παρασκευοπούλου, Φιλόλογος- Επικοινωνιολόγος, η οποία τόνισε το πολύχρονο ενδιαφέρον και τη συστηµατική προσπάθεια του Οργανισµού ΡΟΜΒΟΣ γύρω από την κατεύθυνση των µαθητών και τον επαγγελµατικό προσανατολισµό. Τόνισε τη σηµασία της ηµερίδας λόγω της συµµετοχής 66 επαγγελµατιών και πάνω από 300 µαθητών, µοναδικής για τα δεδοµένα της εκπαίδευσης, ιδιωτικής ή µη. Η σηµασία της επιλογής επαγγέλµατος πρέπει να συνάδει και µε το ήθος, την εργατικότητα και τη συνέπεια, και πάνω από όλα την αγάπη για το εκάστοτε αντικείµενο, κατέληξε η κ. Παρασκευοπούλου.

Χαιρετισµό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Οργανισµού κ. Ιωάννης Τσαρπαλής (Μαθηµατικός), ο οποίος επεσήµανε ότι εκτός από την εκπαιδευτική διαδικασία, ο Εκπαιδευτικός Οργανισµός ΡΟΜΒΟΣ σηµειώνει επιτυχίες και σε άλλους τοµείς, όπως α)µε την εξασφάλιση πιστοποίησης ποιότητας σε εκπαιδευτικές διαδικασίες, β) µε τη χρήση Νέων Τεχνολογιών, καθώς είναι ο µοναδικός εκπαιδευτικός οργανισµός που συµµετέχει στην Κοινωνία της Πληροφορίας και γ) µε την οργάνωση και µεθόδευση του επαγγελµατικού προσανατολισµού. Ο κ. Τσαρπαλής ευχαρίστησε το άριστο εκπαιδευτικό προσωπικό, τους γονείς και τους µαθητές για τη συνολική συµπαράσταση, το διοικητικό προσωπικό του οργανισµού, καθώς και τους κορυφαίους επαγγελµατίες που συµµετείχαν στην εκδήλωση.

Τον λόγο πήρε αµέσως µετά ο κ. Θαλής Παπαδάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Ψυχολόγων, ο οποίος εξήρε τη σηµασία του ΣΕΠ για τους µαθητές και τους γονείς, καθώς και την πρωτοβουλία της ιδιωτικής εκπαίδευσης να οργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις, που προωθούν τις «κατά πρόσωπο συζητήσεις, αποτελώντας το πιο αξιόπιστο µέσο για τη σταδιοδροµία του νέου ανθρώπου», όπως είπε. Ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι η οικογένεια αποτελεί θεµέλιο λίθο και για την επαγγελµατική σταδιοδροµία των παιδιών, ενώ παράλληλα επεσήµανε την ανάγκη δηµιουργίας πιστοποίησης σπουδών και επαγγελµατικής πορείας για τους τελειόφοιτους των Πανεπιστηµίων, λόγω των σύγχρονων οικονοµικών συνθηκών και των ευρύτερων επαγγελµατικών συναινέσεων.

Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο κ. Νίκος Κανελλόπουλος, Πρόεδρος του ∆ικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος επικέντρωσε στην ανάγκη διαµόρφωσης κοσµοθεωρίας από τους µαθητές σε συνδυασµό µε τα επαγγελµατικά σχέδια. Ο µιµητισµός που καλλιεργείται στην οικογένεια δεν είναι απόλυτα ασφαλής οδός, τόνισε, ενώ συµπλήρωσε ότι η απόκτηση γνώσης πρέπει να συνδυάζεται µε τις δυνατότητες του µαθητή. Η παροχή παιδείας, σύµφωνα µε τον κ. Κανελλόπουλο, πρέπει να συνδυάζεται µε την εκτίµηση της παραγωγής, ενώ ο σωστός προσανατολισµός εννοιοδοτεί και την παιδεία την ίδια.

Ο κ. Ιωάννης Ιωαννίδης, Καθηγητής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Πανεπιστήµιο Αθηνών, χειροκρότησε την ηµερίδα, δίνοντας εναλλακτικό τίτλο «Συνάντηση µε επαγγέλµατα». Ο κ. Ιωαννίδης επεσήµανε την πιθανότητα εναλλαγής επαγγελµάτων στο µέλλον από τους µαθητές, εστίασε, ωστόσο, στην αγάπη που πρέπει να τρέφουν για κάθε επάγγελµα, προκειµένου να ευτυχήσουν.

Ο κ. ∆ιονύσης Λάππας, Αναπληρωτής Καθηγητής Μαθηµατικών του Πανεπιστηµίου Αθηνών, έδωσε έµφαση στην πρωτοβουλία που λαµβάνεται από τον ιδιωτικό τοµέα σχετικά µε τέτοια ευαίσθητα θέµατα, όπως αυτό του επαγγελµατικού προσανατολισµού. Συνέστησε την απόκτηση βασικών σπουδών πρώτα, ώστε να είναι εφικτή οποιαδήποτε µελλοντική επαγγελµατική εναλλαγή.

Ο κ. Ξενοφών Μουσσάς, ∆ρ. Αστροφυσικής του Πανεπιστηµίου Αθηνών, µίλησε για τη σηµασία του διδακτικού του έργου, το οποίο θεωρεί το καλύτερο κοµµάτι της δουλειάς του, ενώ επεσήµανε ότι η ενασχόληση µε ένα αντικείµενο καλλιεργεί και την αγάπη γι’ αυτό, ώστε να αµοίβεται πάντα, ενώ συνέστησε στους µελλοντικούς φοιτητές να µην απογοητεύονται από τη σύγχρονη εκπαίδευση, και να ακολουθούν µε συνέπεια τις σπουδές τους, αν θέλουν να πετύχουν.

Το κοµµάτι των χαιρετισµών έκλεισε µε αυτόν του κ. Νίκου Χριστοδουλάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή Βιολογίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών, ο οποίος, αφού εξήρε τη µεθοδικότητα και τη σηµασία στη λεπτοµέρεια του πάλαι ποτέ συµφοιτητή του, κ. Τσαρπαλή, τόνισε τη σηµασία επιλογής εκείνου του κλάδου που πραγµατικά αγαπούν οι µαθητές, αλλά και την ανάγκη να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο αποτέλεσµα, αφού µόνο τότε θα αγγίξουν την επιτυχία και την ευτυχία.

Το πρώτο µέρος της κεντρικής εκδήλωσης εγκαινίασε ο ∆/νων Σύµβουλος της εταιρείας “Orientum-Σύµβουλοι Σταδιοδροµίας”, κ. Νίκος Παυλάκος. Θέµα της παρουσίασής του ήταν «Η Επιλογή Σχολής-Επαγγέλµατος, τα Επαγγελµατικά ∆ικαιώµατα», κατά την οποία διέθεσε πολύτιµα στοιχεία στους συµµετέχοντες σχετικά µε την αγορά εργασίας, αλλά και πρακτικά στοιχεία που αφορούν κάθε κατεύθυνση και σχολή ξεχωριστά. Η εµπεριστατωµένη αυτή παρουσίαση αποτέλεσε σηµαντικό οδηγό για τις επιλογές που έχουν οι µαθητές, αλλά και τις εναλλακτικές δυνατότητες που προβάλλονται από αυτές. Ο κ. Παυλάκος παρουσίασε την ευρεία γκάµα υπηρεσιών της εταιρείας γύρω από τον επαγγελµατικό προσανατολισµό και τη σταδιοδροµία των µαθητών ευρύτερα και απέδειξε την υπευθυνότητα και την ευαισθησία που τη διακρίνει σε τόσο καίρια ζητήµατα.

Μετά το τέλος της παρουσίασης της εταιρείας ORIENTUM, αποδόθηκαν ευχαριστίες στους χορηγούς της εκδήλωσης, ήτοι την Απογευµατινή, την οποία εκπροσώπησε ο ∆/νων εµπορικού τµήµατος της εφηµερίδας κ. Παναγιώτης Αντωνιάδης, τις Εκδόσεις Λιβάνη, τις οποίες εκπροσώπησε ο κ. Στεµπίλης ∆ηµήτρης, το ραδιοφωνικό σταθµό GALAXY 92.00 FM, που ήταν χορηγός επικοινωνίας και το AVANCE TRAVEL, για τη δωρεάν µεταφορά των µαθητών προς και από το χώρο της εκδήλωσης.

2ο Μέρος

Στο δεύτερο µέρος της εκδήλωσης, το λόγο έλαβε ο κ. Λεωνίδας Τζώνης, Καθηγητής της Ένωσης, ο οποίος παρουσίασε το έργο της Ένωσης, καθώς και τα προγράµµατα σπουδών που προσφέρει τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε µεταπτυχιακό επίπεδο. Αποδόθηκαν ευχαριστίες από τον Εκπαιδευτικό Οργανισµό ΡΟΜΒΟΣ προς την Ελληνοαµερικανική Ένωση τόσο για το χώρο που προσέφερε όσο και για τη στήριξη και συνεργασία του ανθρώπινου δυναµικού της, αλλά και την ευρύτερη υποδοµή της.

Ο κ. Νίκος Παυλάκος, ∆/νων Σύµβουλος της Εταιρείας ORIENTUM, Σύµβουλος Σταδιοδροµίας, ολοκλήρωσε την παρουσίασή του µε στους µισθούς και την Αγορά Εργασίας, αλλά και την καλλιέργεια και αξιοποίηση των προσόντων των αποφοίτων, παράλληλα, µε τις σπουδές τους, καθώς και τον τρόπο που θα επιλέξουν τις µεταπτυχιακές τους σπουδές.

Η Γενική ∆ιευθύντρια του Εκπαιδευτικού Οργανισµού ΡΟΜΒΟΣ, κ. ∆ήµητρα Αλαµπάνου, Μαθηµατικός, έκλεισε την εκδήλωση, επισηµαίνοντας τα συµπεράσµατα αυτής της σηµαντικής ηµερίδας, ευχαριστώντας θερµά τους γονείς και µαθητές που συµµετείχαν. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους επαγγελµατίες που τίµησαν µε την παρουσία τους την εκδήλωση, την Ελληνοαµερικανική Ένωση για το χώρο και την αγαστή συνεργασία των στελεχών της, τους χορηγούς της εκδήλωσης και το δυναµικό του Οργανισµού ΡΟΜΒΟΣ. Η κ. Αλαµπάνου τόνισε ότι µέληµα του Οργανισµού είναι η συνεχής εγρήγορση και συµπόρευση µε τις σύγχρονες συνθήκες και αλλαγές, µε γνώµονα πάντα τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών στον εκπαιδευτικό τοµέα, σε συνδυασµό µε το όραµα του έµψυχου δυναµικού για µια νεολαία µε στόχους, όνειρα και θέληση να επιτύχουν σε ό,τι επιλέξουν να κάνουν στο µέλλον.

Προσωπική Συνάντηση με επαγγελματίες

Β. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Θα βρίσκονται σε χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και θα ενημερωθείτε με ειδικό σχεδιάγραμμα που θα σας δοθεί πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Οι επαγγελματίες που θα παρευρίσκονται είναι:
Α' ΟΜΑΔΑ
 1. Δάσκαλος - Νηπιαγωγός - Βρεφονηπιοκόμος
 2. Καθηγητής Ξένων Γλωσσών - Μεταφραστής
 3. Φιλόλογος (Τμήμα φιλολογίας - Τμήμα Φ.Π.Ψ.)
 4. Διεθνών & ευρωπαϊκών σπουδών - Πολιτικές επιστήμες
Β' ΟΜΑΔΑ
 1. Πολιτικός Μηχανικός - Μηχανολόγος μηχανικός - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός - Μηχανικός Αεροσκαφών
 2. Χημικός - Χημικός Μηχανικός
 3. Γυμναστής
Γ' ΟΜΑΔΑ
 1. Ιατρός - Στρατιωτικός ιατρός
 2. Φαρμακοποιός
 3. Οδοντίατρος
 4. Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
 5. Παραϊατρικά Επαγγέλματα
  1. Φυσιοθεραπευτής
  2. Λογοθεραπευτής
  3. Εργοθεραπευτής
  4. Νοσυλευτής
Δ' ΟΜΑΔΑ
 1. Οικονομολόγος - Λογιστής - Χρηματιστής - Ασφαλιστής
 2. Διοίκηση Επιχειρήσεων
 3. Marketing & Επικοινωνίας - Διαδήμιση - Δημόσιες Σχέσεις

Παράλληλα, στο αίθριο και την είσοδο της Ελληνοαµερικανικής Ένωσης πάνω από πενήντα (50) εξειδικευµένοι επαγγελµατίες, σε ειδικά διαµορφωµένα τραπέζια ανά οµάδες, σύµφωνα µε τις ειδικότητές τους, από τα επαγγέλµατα που αναφέρονται στον παραπάνω πίνακα, µετέφεραν τις εµπειρίες τους από τον εργασιακό τους χώρο. Οι µαθητές του Ρόµβου και οι γονείς τους, που δεν µετείχαν σε κάποιο από τα work shops, µπορούσαν να συνοµιλήσουν µαζί τους, θέτοντάς τους συγκεκριµένα ερωτήµατα να ενηµερωθούν άµεσα και υπεύθυνα για τα επαγγέλµατα., που τους ενδιέφεραν, καθώς και το προφίλ της αγοράς εργασίας. Παρέθεσαν τα θετικά και ευχάριστα στοιχεία της εργασίας τους, καθώς και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις και δυσκολίες, που έχει κάθε επάγγελµα.

Οι επαγγελµατίες, που παραβρέθηκαν είναι:

Α’ ΟΜΑ∆Α (ΑΙΘΡΙΟ – πίσω µέρος εισόδου)

 1. ∆ΑΣΚΑΛΟΣ –ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ -ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΣ
  • ΚΟΡΥΛΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ∆άσκαλος
  • ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ, ∆άσκαλος
  • ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Νηπιαγωγός, Ιδιοκτήτρια παιδικού σταθµού
  • ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΟΦΙΑ, Νηπιαγωγός
  • ΜΥΡΙΟΚΕΦΑΛΙΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, Βρεφονηπιοκόµος
 2. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
  • ΚΟΝΙΩΣΗ ΑΝΝΑ, Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών
  • ΣΑΛΤΑΠΙ∆Α ΒΑΝΑ, Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών
 3. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ (ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ Φ.Π.Ψ.)
  • ΚΑΚΟΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, Φιλόλογος - Απόφοιτος τµήµατος Ιστορίας – Αρχαιολογίας (Συνεργάτης του Ρόµβου)
  • ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ, Φιλόλογος - Απόφοιτος τµήµατος Φ.Π.Ψ. (Συνεργάτης του Ρόµβου)
  • ΣΚΡΕΚΗΣ ΛΟΥΚΑΣ, Φιλόλογος - Απόφοιτος τµήµατος Φιλολογίας (Συνεργάτης του Ρόµβου)

Β’ ΟΜΑ∆Α (ΑΙΘΡΙΟ – πίσω µέρος εισόδου)

 1. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
  • ΓΛΕΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ, Πολιτικός Μηχανικός
  • ΓΚΙΡΓΚΗΣ ΘΕΟ∆ΩΡΟΣ, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
  • ΜΑΤΖΩΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Πολιτικός Μηχανικός, Συγκοινωνιολόγος
  • ΨΑΡΡΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ, Μηχανολόγος Μηχανικός
  • ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πολιτικός Μηχανικός
 2. ΧΗΜΙΚΟΣ – ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
  • ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑ , Χηµικός (Συνεργάτης του ΡΟΜΒΟΥ)
  • ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Χηµικός Μηχανικός (Συνεργάτης του ΡΟΜΒΟΥ)
 3. ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ
  • ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΝΙΑ, Γυµναστάστρια
  • ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ , Γυµναστής

Γ’ ΟΜΑ∆Α (ΑΙΘΡΙΟ – πίσω µέρος εισόδου)

 1. ΙΑΤΡΟΣ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
  • ∆ΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , Στρατιωτικός Ιατρός
  • ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Ιατρός – Ακτινολόγος
  • ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Ιατρός - Παθολόγος
 2. ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ
  • ΜΠΑΓΙΩΡΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Φαρµακοποιός
 3. Ο∆ΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
  • ΤΣΙΩΛΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, Οδοντίατρος
 4. ∆ΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ∆ΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
  • ΚΩΣΤΑΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ∆ιατροφολόγος – ∆ιαιτολόγος
 5. ΠΑΡΑΪΑΤΡΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
  • ΓΚΑΝΑ ΗΛΙΑ∆Α, Εργοθεραπεύτρια
  • ΜΙΡΑΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, Φυσιοθεραπευτής
  • ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΦΑΝΗ, Λογοθεραπεύτρια
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙ∆ΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ, Νοσηλεύτρια (Συνεργάτης του ΡΟΜΒΟΥ)
  • ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Νοσηλευτής

∆’ ΟΜΑ∆Α (ΕΙΣΟ∆ΟΣ – δεξιά)

 1. ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΛΟΓΙΣΤΗΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ
  • ΚΟΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ , Χρηµατοοικονοµική Σύµβουλος
  • ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ∆ΙΟΝΥΣΗΣ , Λογιστής
  • ΦΡΑΓΚΟΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ , Ασφαλιστής
  • ΜΠΑΡΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ , Ορκωτός Λογιστής
 2. ∆ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
  • ΜΥΛΩΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ , Οικονοµολόγος (Συνεργάτης ΡΟΜΒΟΥ)
  • ΣΚΟΥΤΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ , Σύµβουλος Επιχειρήσεων
 3. ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ∆ΙΑΦΗΜΙΣΗ - ∆ΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
  • ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ , ∆ιευθυντής Marketing

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ - ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ - ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΦΜΕ ΡΟΜΒΟΣ

DSC01726.JPG

Ηλιούπολη

ΔΝαυαρίνου 12 (έναντι ΙΚΑ)
ΤΚ 16345, Ηλιούπολη

T2109923352 - 2109944396

F2109949851

Γλυφάδα

ΔΛ. Βουλιαγμένης 147 & Πραξιτέλους 2 (έναντι Αγίου Νικολάου)
ΤΚ 16674, Γλυφάδα

T2109680008

Αργυρούπολη

ΔΚύπρου 51
ΤΚ 16451, Αργυρούπολη

T2109941471

T2109935566


ΔΜ. Γερουλάνου 103
ΤΚ 16452, Αργυρούπολη

T2109911067


ΔΓράμμου 21
ΤΚ 16451, Αργυρούπολη

T2155055311

Search