Skip to main content
εικόνα με εισηγητές ημερίδας
εικόνα γενικής διευθύντριας του Ρόμβου
εικόνα με ακροατήριο ημερίδας
εικόνα με κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο
εικόνα γενική διευθύντρια και ιδρυτές του Ρόμβου
εικόνα ομιλητή της ημερίδας
εικόνα επισήμων από το δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
εικόνα επισήμων από το δήμο Ηλιούπολης
εικόνα εκπροσώπου απ το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
εικόνα της σκηνής
εικόνα βασικού εισηγητή

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού: "Σχολές , Σπουδές & Πανελλαδικές" (4 Φεβρουαρίου 2024)

Την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2024, και ώρα 11.00 π.μ. έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό κέντρο Ελληνικού : «Ελένη Γλύκαντζη Αρβελέρ», η πολυαναμενόμενη Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού: «Σχολές, Σπουδές & Πανελλαδικές» η οποία διοργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΡΟΜΒΟ σε συνεργασία με τη διακεκριμένη επιστημονική ομάδα EMPLOY – Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας  και την ευγενική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας .

Η εκδήλωση ήταν η πρώτη μεγάλη δια ζώσης ημερίδα που διοργανώσαμε ξανά μετά τον κορωνοϊό και απευθυνόταν σε μαθητές της Α’,  Β΄ και Γ΄ Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, στους γονείς τους, καθώς και σε εκπαιδευτικούς. Η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, ξεπερνώντας τα 450 άτομα, με αποτέλεσμα να μην χωράνε μέσα στην αίθουσα. Από πολύ νωρίς, το πολιτιστικό κέντρο, είχε κατακλυστεί από γονείς και μαθητές-τριες, όχι μόνο των διδακτηρίων μας αλλά και από κόσμο που έμαθε για την εκδήλωση και ήρθε να την παρακολουθήσει, από όλες τις περιοχές των νοτίων προαστίων. Αυτό ήταν κάτι που μας συγκίνησε ιδιαίτερα, ενώ μέχρι και το τέλος ο κόσμος έμεινε εκεί με αμείωτο το ενδιαφέρον του.

Στην ημερίδα μας τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Κωνσταντάτος Γιάννης και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Ψυρρόπουλος Στάθης, οι οποίοι υπήρξαν στο παρελθόν και μαθητές του Ρόμβου και τόνισαν τη σημασία του επαγγελματικού προσανατολισμού στη ζωή των μαθητών/τριών. Ο κ. Ψυρρόπουλος μάλιστα, ήταν μέχρι πρότινος και καθηγητής του Εκπαιδευτικού Οργανισμού. Εκ μέρους του Δήμου Γλυφάδας χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Μέριμνας, Δεναξά Λένα η οποία όντας και Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια μίλησε και για τον καθοριστικό ρόλο της καλής ψυχολογίας και της υποστήριξης που πρέπει να δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους σε αυτά τα δύσκολα χρόνια του σχολείου και των εξετάσεων. Ακόμη με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ελληνικού – Αργυρούπολης, Κατσαγώνης Θωμάς, η Αντιδήμαρχος Νεολαίας και Ατόμων με αναπηρία Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αλεξίου Ελίνα, ο  αναπληρωτής Δήμαρχος Ηλιούπολης και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πούλος Ιωάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού – Αργυρούπολης, πρώην Δήμαρχος Αργυρούπολης και πρόεδρος του ΡΟΜΒΟΥ, Τσαρπαλής Γιάννης και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Εθελοντισμού & Νεολαίας  Ηλιούπολης, Χανδρινού Βάσια , επίσης παλιά μαθήτριά μας. Τέλος, μαζί μας ήταν η Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Μαυρεπή Μαρία και ο Ειδικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης αλλά και Πρόεδρος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Λυκείου Αργυρούπολης, Ζιάβρας Κώστας, καθώς και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Γλυφάδας, Παπακώστας Νίκος

 

Την εναρκτήρια ομιλία ανέλαβε η Μαθηματικός και Γενική Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΡΟΜΒΟΣ, Τσαρπαλή Ειρήνη η οποία μίλησε για την επιτυχημένη πορεία του οργανισμού εδώ και 45 πλέον χρόνια, με αναρίθμητους διακεκριμένους επιστήμονες και αποφοίτους, την φιλοσοφία που μας διέπει, την κοινωνική προσφορά και την κληρονομιά που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και την ασίγαστη επιθυμία για βελτίωση και εξέλιξη.

Βασικός εισηγητής της ημερίδας ήταν ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας της Employ, διδάκτωρ Α.Π.Θ. και συγγραφέας των επιτυχημένων βιβλίων «Σχολές, Σπουδές και Πανελλαδικές» κος. Ταουσάνης Χρήστος, ο οποίος μίλησε για όλες τις αλλαγές και τα νέα δεδομένα στο εκπαιδευτικό σύστημα. Για τις νέες τεχνολογίες, τα επαγγέλματα του μέλλοντος, την διεπιστημονικότητα, καθώς και για τις προοπτικές καριέρας και τις τάσεις που επικρατούν στην αγορά εργασίας. Ενώ, στο τέλος, απάντησε στις απορίες των μαθητών/τριών και των γονιών που παρευρίσκονταν στο χώρο. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο ακόμη και μέχρι το τέλος, με αποτέλεσμα να παρακολουθούν όλοι και όλες με αμείωτη προσοχή, ενώ οι ερωτήσεις προς τον ομιλητή διαδέχονταν η μία την άλλη, με αποτέλεσμα η ημερίδα να ολοκληρωθεί μία ώρα αργότερα από την προβλεπόμενη. Στο τέλος, όλοι έφυγαν ικανοποιημένοι για τις γνώσεις που αποκόμισαν και τις πληροφορίες που έλαβαν πάνω σε θέματα που τους αφορούν, ενώ δεν παρέλειπαν να μας λένε πόσο σημαντική ήταν αυτή η πρωτοβουλία του Οργανισμού.

Ως ΡΟΜΒΟΣ δεσμευόμαστε σε ανάλογες ενέργειες και εκδηλώσεις, ενώ υποσχόμαστε να είμαστε πάντα δίπλα σας όχι μόνο στο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά και του επαγγελματικού προσανατολισμού, προσφέροντας ολιστική υποστήριξη σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς και τους γονείς τους.

Αρχείο