Skip to main content

Ημέρες καριέρας 14-15 Απριλίου 2007

Σε μια πρωτότυπη ενέργεια προέβη το Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Οργανισμού μας το Σαββατοκύριακο 14-15 Απριλίου. Η ενέργεια αυτή έγινε στο πλαίσιο της ουσιαστικής στήριξης των μαθητών για την απόφασή τους σχετικά με τις πανεπιστημιακές σχολές που θα δηλώσουν για να σπουδάσουν και, κατ’επέκταση, του επαγγέλματος που θα ασκήσουν στη ζωή τους.

Όλες οι περιζήτητες σχολές με σύγχρονο αντικείμενο σπουδών, και όλες οι νέες σχετικά σχολές, για τις οποίες υπάρχει κενό ενημέρωσης, κατηγοριοποιήθηκαν σε δεκατρείς (13) μεγάλες κατηγορίες, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο και τη δυνατότητα πρόσβασης των υποψηφίων όλων των κατευθύνσεων. Δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές μας, με την συμμετοχή τους σε αυτέ τις ομάδες και να ακούσουν έμπειρους επαγγελματίες και να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους.

Συγκεκριμένα για κάθε σχολή υπήρχαν εισηγητές με κριτήριο την εμπειρία τους στην αγορά εργασίας, τις μεταπτυχιακές σπουδές και την επιτυχημένη γενικότερα επαγγελματική τους πορεία. Στόχος των εισηγητών ήταν να παρουσιάσουν στους μαθητές τα εφόδια που θα τους προσφέρει η σχολή που τους ενδιαφέρει, τα μαθήματα που θα διδαχθούν σε αυτήν, καθώς και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης που διανοίγονται μετά το πέρας των σπουδών τους. Επιπλέον, δόθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις γύρω από τα δεδομένα της κάθε σχολής (μαθήματα, υποδομές, κ.λπ.), τη φύση του επαγγέλματος που θα επιλέξουν, τις απαιτήσεις που ορθώνονται ώστε να είναι πάντα περιζήτητοι στη δουλειά τους, αλλά και τις πρόσθετες μεταπτυχιακές σπουδές που απαιτούνται για μια άξια επαγγελματική πορεία στον σύγχρονο ανταγωνιστικό στίβο.

Περισσότεροι από 220 μαθητές μας μαζί με τους γονείς τους συμμετείχαν στις Ημέρες Καριέρας, ενώ οι εισηγητές ξεπέρασαν τους 80, Συντονιστές όλων των ομάδων που λειτούργησαν στις Ημέρες Καριέρας ήταν, ο κ. Γ. Τσαρπαλής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος των Φροντιστηρίων ΡΟΜΒΟΣ, οι Διευθυντές Σπουδών, κ.κ. Σ. Λάμπρου και Δ. Ανδρικόπουλος και οι συνεργάτες καθηγητές στα Φροντιστήρια ΡΟΜΒΟΣ, κ.κ. Α. Παρασκευοπούλου, Β. Χουδαλάκης και Η. Σωζόπουλος.Την ευθύνη της οργάνωσης και όλο το συντονισμό είχε η Γ. Διευθύντρια κ. Δ. Αλαμπάνου. Παράλληλα λειτούργησε έκθεση με τους οδηγούς σπουδών των σχολών, ενημερωτικά βιβλία για μεταπτυχιακά, υποτροφίες και ανάλογες πηγές internet για την πληρέστατη πληροφόρηση των μαθητών.

{gallery}megales-ekdiloseis/imeres-karieras{/gallery}

Σε μια εποχή που η ανεργία των νέων πτυχιούχων προβάλλει ως το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα στη χώρα μας, και με δεδομένες τις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται ευρέως(ταχεία εξέλιξη τεχνολογίας, αλλαγές γνωστικού αντικειμένου επιστημών, παγκοσμιοποίηση κ.λπ.), το ζητούμενο σήμερα για τους νέους μας είναι να τους προσφέρουμε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες, γνώσεις, την καθοδήγηση και τη στήριξη, ώστε να καταφέρουν μέσα από την επαγγελματική τους πορεία να είναι δραστήριοι, επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι.
 

Οι εντυπώσεις από την οργάνωση ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας, καθώς φαίνεται πως άνοιξε μια νέα σελίδα στα εκπαιδευτικά πράγματα και τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η ιδιωτική εκπαίδευση με γνώμονα τη σφαιρικότερη και αρτιότερη ενημέρωση των νέων, γύρω από τον χώρο των σπουδών και της επαγγελματικής αποκατάστασης.