Skip to main content

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στις 22 Ιουνίου 2014

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στις 22 Ιουνίου 2014: "Επιλέγω ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ" 


Την Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014, και ώρα 11.00 π.μ. έλαβε χώρα στον κινηματογράφο της Αργυρούπολης “Σινέ ΣΟΦΙΑ”, η πολυαναμενόμενη Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που οργάνωσε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΡΟΜΒΟΣ, στα πλαίσια του πολύχρονου πια θεσμού του Σ.Ε.Π. που εισήγαγε στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, με τίτλο «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα», που απευθυνόταν σε μαθητές της Α’,  Β΄ και Γ΄ Λυκείου και στους γονείς τους, καθώς και σε εκπαιδευτικούς.

Την έναρξη της ημερίδας έκανε η υπεύθυνη του Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΡΟΜΒΟΥ, Φιλόλογος και Επικοινωνιολόγος κ. Αγγελική Παρασκευοπούλου. Εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Ελληνικού – Αργυρούπολης και εκπρόσωπος του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου, κα. Βίκυ Φουσκίδου, η οποία επεσήμανε την ανάγκη για σωστή επαγγελματική επιλογή, αφού αποτελεί προϋπόθεση για ένα ευτυχισμένο μέλλον. Αμέσως μετά, απηύθυνε χαιρετισμό ο νεοεκλεγής Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης, Φιλόλογος και πρώην μαθητής του ΡΟΜΒΟΥ, κος. Στάθης Ψυρρόπουλος, που ανέφερε πόσο σημαντικός είναι ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός, μέσω του οποίου ο κάθε μαθητής θα χαράξει τη στρατηγική του για το μέλλον, και πως ο ΡΟΜΒΟΣ παρείχε αυτή τη δυνατότητα και βοήθεια διαρκώς, από την εποχή που και ο ίδιος ήταν μαθητής του ΡΟΜΒΟΥ. Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας, αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Μαθηματικός και επίσης πρώην μαθητής του ΡΟΜΒΟΥ, κος. Νίκος Λεβετσοβίτης, χαριτολόγησε ζητώντας από το ΡΟΜΒΟ να φτιάξει μια επιπλέον ειδικότητα, αυτή της αυτοδιοίκησης, μιας και πολλοί πρώην μαθητές του ανήκουν πια στο χώρο αυτό. Ενώ τελευταίος απηύθυνε το δικό του χαιρετισμό ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κος. Ανδρέα Καρδαμάκης που τόνισε την ανάγκη να προστατέψουμε την εκπαίδευση, η οποία ειδικά μετά την κρίση έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ, και προέτρεψε τους νέους να μην σταματήσουν να βάζουν στόχους.

Στη συνέχεια της ημερίδας, τον λόγο έλαβε ο κος. Κωνσταντίνος Κότιος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας της EMPLOY και συγγραφέας της σειράς βιβλίων «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα», ο οποίος μίλησε για το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ και τις αλλαγές που αυτό επιφέρει στο εκπαιδευτικό σύστημα, ανέλυσε τα κριτήρια εύστοχης επιλογής σπουδών και επαγγέλματος, τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων, τις Σχολές χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και τα δεδομένα στην αγορά εργασίας, δίνοντας διεξόδους και αρκετές πληροφορίες στους μαθητές για τα επαγγέλματα με θετικές προοπτικές.

{gallery}spoudes{/gallery}

Η Φιλόλογος-Επικοινωνιολόγος, κ. Αγγελική Παρασκευοπούλου δημιούργησε δύο όμορφα και ιδιαίτερα συγκινητικά βίντεο, ένα για την χρονιά που πέρασε, γεμάτο φωτογραφίες, στιγμές και συναισθήματα. Και ένα βίντεο με  δηλώσεις μαθητών της φετινής Γ’ Λυκείου με συμβουλές προς τους μαθητές που καλούνται να αντιμετωπίσουν τη νέα χρονιά, με τη σειρά τους τις Πανελλήνιες, αλλά και για όλους τους μαθητές που προετοιμάζονται για αυτές.

Αξίζει να σημειωθεί η αμείωτη προσοχή του κοινού στον κατάμεστο από τουλάχιστον 300 άτομα κινηματογράφο καθιστώντας την εκδήλωση μία από τις πιο επιτυχημένες του Οργανισμού. Τόσο οι μαθητές, όσο και οι γονείς σε όλη τη διάρκεια της ημερίδας, απηύθυναν ερωτήσεις και προβληματισμούς στον κο. Κότιο, όχι μόνο κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την λήξη αυτής. 

 

 

 

 

 

Αρχείο