Έξι σχολές που μπορούν να σου προσφέρουν σίγουρη δουλειά στο μέλλον
Προγράμματα σπουδών ελληνικών ΑΕΙ με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και στην επαγγελματική αποκατάσταση: Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Πατρών, το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και άλλα τμήματα που ξεχωρίζουν
Στη νέα ψηφιακή εποχή που διανύουμε και με τις απαιτήσεις να έχουν αυξηθεί παγκοσμίως σε όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα για σπουδές σχετικά με την ψηφιακή μάθηση, τους κώδικες κ.λπ., η αγορά εργασίας διαρκώς εξελίσσεται. Η τηλεργασία που μπήκε αναπάντεχα αλλά καταλυτικά στις ζωές μας διαμορφώνει νέα δεδομένα και το επίμονο ερώτημα: Ήρθε για να μείνει; Και ποιο θα είναι το επόμενο μοντέλο εργασιακών σχέσεων μετά την πανδημία; «Η κουβέντα για θέσεις εργασίας που θα υφίστανται, επαναπροσδιορίζονται αλλά και δημιουργούνται εκ νέου εντείνεται διαρκώς» λέει στα «ΝΕΑ» ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Χρήστος Ταουσάνης: «Λίγο-πολύ, σχετικές μελέτες αναφέρουν πως μέχρι το 2030 περίπου ένα 10% θα αφορά νέα εντελώς επαγγέλματα. Ένα μεγάλο ποσοστό θέσεων εργασίας εξαρτάται από το reskilling & upskilling διαφόρων επιστημόνων και εργαζομένων αλλά και την πρόσκτηση νέων γνώσεων και ικανοτήτων που απαιτεί η 4η βιομηχανική επανάσταση που είχε ξεκινήσει πριν τα νέα δεδομένα του COVID-19 επηρεάσουν την τρέχουσα πραγματικότητα».
Πάντως, όπως εξηγεί, ειδικά στην Ευρώπη, διαφαίνεται έντονα η τάση για αύξηση της απασχόλησης σε τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες, ενώ μειώνεται στη μεταποίηση και στη γεωργία. Η αύξηση της απασχόλησης, ωστόσο, πριν από την πανδημία, ευνόησε τους εργαζομένους με υψηλά επίπεδα γνώσεων και δεξιοτήτων, λογικό επακόλουθο και της νέας βιομηχανικής επανάστασης που βιώνουμε. Κατά πόσο όμως στα ελληνικά ΑΕΙ βλέπουμε αντίστοιχα προγράμματα σπουδών, πεδία, τομείς και εξειδικεύσεις; Η αλήθεια είναι πως σε πολλά τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καλλιεργούνται γνώσεις που προετοιμάζουν επιστήμονες και επαγγελματίες του μέλλοντος. Οι περιπτώσεις είναι αρκετές:
1.Εμβιομηχανική
Το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών είναι ένα από τα σύγχρονα τμήματα. Εκτός αυτού όμως είναι χρήσιμα όλα τα τμήματα που προσφέρουν σπουδές στον τομέα της Εφαρμοσμένης Μηχανικής, Τεχνολογίας Υλικών και Εμβιομηχανικής που έχει ως σκοπό την εκπαίδευση και έρευνα σε επιστημονικές περιοχές, όπως φυσική και μηχανική συμπεριφορά υλικών, σύνθετα και προηγμένα υλικά, τεχνολογίες επισκευής και συντήρησης δομικών μερών κατασκευών, εμβιομηχανική, βιοϊατρική τεχνολογία (βιοϋλικά, τεχνητά όργανα, βιορρεολογία κ.λπ.), υπολογιστική μηχανική, αεροδιαστημικά υλικά και ανάλυση και βελτιστοποίηση κατασκευών από σύνθετα υλικά. Οι σπουδές Εμβιομηχανικής και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας ασχολούνται με τη Μηχανική της εμβίου ύλης. Δηλαδή, με τη μελέτη της μηχανικής λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος και της δυνατότητας αντικατάστασης μελών και οργάνων του σώματος με κατάλληλα βιοσυμβατά μοσχεύματα!
2. Τεχνητή νοημοσύνη
Ίσως το πλέον σημαντικό πεδίο της εποχής μας, το οποίο «θεραπεύουν» αρκετά προγράμματα σπουδών ελληνικών ΑΕΙ. Χαρακτηριστική περίπτωση τμήματος με συστηματική ενασχόληση με το πεδίο αυτό είναι το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Γενικά, ωστόσο, όποιο τμήμα και αν επιλέξει κανείς, εκτός από τα Μαθηματικά και τη Φυσική, χρήσιμη είναι η γνώση στα επιστημονικά πεδία όπως η Υπολογιστική Όραση και η Ρομποτική. Εξίσου σημαντική είναι και η μετάδοση γνώσεων που παρέχεται συστηματικά από τις Σχολές Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) των ελληνικών ΑΕΙ με πληθώρα εργαστηρίων με αξιόλογη δράση, όπως π.χ. το εργαστήριο Συστημάτων Τεχνητής Νοημοσύνης και Μάθησης της Σχολής ΗΜΜΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
3.Ανάλυση δεδομένων και data mining
Η σύγχρονη εποχή χαρακτηρίζεται και εποχή των «μεγάλων δεδομένων» λόγω της πρωτοφανούς κλίμακας δεδομένων που παράγονται καθημερινά. Πηγές όπως το Διαδίκτυο, τα κοινωνικά δίκτυα, τα δίκτυα αισθητήρων κ.λπ. προσφέρουν πλέον τεράστιο όγκο δεδομένων σε ποικίλες μορφές. Προγράμματα σπουδών όπως το Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Ψηφιακών Συστημάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.ά. συνδέονται στενά με αυτό το πεδίο. Παράλληλα, αρκετά είναι και τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών όπως το Πληροφοριακά Συστήματα και Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Πειραιώς, όπου οι φοιτητές αποκτούν δεξιότητες στη διαχείριση και ανάλυση δεδομένων μεγάλης κλίμακας, και συγκεκριμένα στο να καταστρώνουν «προβλήματα» που αφορούν μεγάλα δεδομένα σε δομημένη, ημιδομημένη ή αδόμητη μορφή, να εφαρμόζουν τεχνικές ανάλυσης δεδομένων και μηχανικής μάθησης για τον αποτελεσματικό εντοπισμό τάσεων, κρυφών ή επαναλαμβανόμενων προτύπων, τη διατύπωση προβλέψεων και γενικότερα την ανακάλυψη πολύτιμης γνώσης.
4-5.Βιοτεχνολογία
Η Βιοτεχνολογία αποτελεί έναν ραγδαία αναπτυσσόμενο επιστημονικό κλάδο, με σημαντική συνεισφορά στους τομείς της υγείας, της διατροφής, της πρωτογενούς παραγωγής, του περιβάλλοντος κ.ο.κ. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια γίνονται τεράστιες επενδύσεις σε παγκόσμια κλίμακα στην εκπαίδευση, στην έρευνα και στις εφαρμογές της. Συναφές πρόγραμμα σπουδών μπορούμε να βρούμε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Βιοτεχνολογίας) αλλά και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας). Στόχος για όποιους φοιτητές ή φοιτήτριες επιλέξουν αυτό το είδος των σπουδών είναι να συνδυάσουν γνώσεις που αφορούν τη γενετική, τη μοριακή βιολογία και τα κυκλώματα γονιδίων στη βιολογία βιοσυστημάτων, τη γενετική τροποποίηση, τη λειτουργική γονιδιωματική, τη διαχείριση του γενετικού υλικού στην κυτταρική μηχανική, τις βιοδιεργασίες και πολλές ακόμα. Η βιοτεχνολογία άλλωστε έχει εφαρμογές στη βιομηχανία, στη βιοενέργεια, στη βιοφυσική και στη βιοπληροφορική, στη νανοτεχνολογία, τους βιοαισθητήρες, στη φαρμακευτική βιοτεχνολογία και όχι μόνο.
6. Εικονική πραγματικότητα και 3D graphics (virtual reality, augmented reality)
Τα πεδία αυτά αποτελούν ίσως έναν από τους δυναμικότερους και τους πιο εντυπωσιακούς τομείς για τα επόμενα χρόνια, με δεκάδες εφαρμογές από την Υγεία μέχρι την εκπαίδευση και από τη διαφήμιση μέχρι τη ναυτιλία κ.ο.κ. Στα πεδία αυτά και κινείται το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στην ίδια κατεύθυνση χρήσιμα είναι όλα τα τμήματα που συνδυάζουν τους επιστημονικούς και αναπτυξιακούς τομείς της Πληροφορικής, των Επικοινωνιών και του Πολιτισμού. Αποτέλεσμα; Επιστήμονες που ασχολούνται με τη Θεωρία και τον Σχεδιασμό Ψηφιακών Παιχνιδιών (Game Desing), Τρισδιάστατα Γραφικά με Υπολογιστή (3D Graphics), Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence), Μουσεία και Ψηφιακές Τεχνολογίες (Digital Museums), Μοντέλα Επικοινωνίας (Communication Models), Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (Creative Industries), Social Media, Διαδραστικό Σχεδιασμό (Interactive Design) κ.λπ.
Πηγή: άρθρο από "ΤΑ ΝΕΑ" της δημοσιογράφου Μάρνυς Παπαματθαίου και του Συμβούλου Σταδιοδρομίας Χρήστου Ταουσάνη
Bloggers
-
Τσαρπαλή Ειρήνη
-
Τι διαφορετικό κάνουν οι άριστοι;
Η περίοδος των εξετάσεων ολοκληρώθηκε και οι μαθητές που θα δώσουν του χρόνου πανελλαδικές έχουν...
-
Τι διαφορετικό κάνουν οι άριστοι;
-
Μαρία Θαλασσινού
-
ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ…
Αγαπητά μου παιδιά, επιτρέψτε μου μέσω ενός αλληγορικού συλλογισμού να σας αποδείξω ότι αυτή η...
-
ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ…
-
Ευγενία Οικονομίδου
-
Διατροφή για Δυνατούς … Υποψηφίους!!!
Καλημέρα στους πολυαγαπημένους μαθητές μας!!! Λίγα κι όχι κουραστικά λόγια για τη διαφύλαξη της...
-
Διατροφή για Δυνατούς … Υποψηφίους!!!
-
Ειρήνη Τσαρπαλή
-
5 προτάσεις για επιτυχημένη επανάληψη
Μετά από δύο χρόνια επιστρέφουμε σε περίοδο εξετάσεων για όλες τις τάξεις του λυκείου και του...
-
5 προτάσεις για επιτυχημένη επανάληψη
-
Διαχείριση
-
"Από την Προετοιμασία στην Επιτυχία" , Συνεντεύξεις με Αριστούχους Μαθητές
Οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν ένα σημαντικό σταθμό στη ζωή κάθε μαθητή/τριας, καθώς απαιτούν αφοσίωση,...
-
Κατηγορία 10%: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις
Τι είναι το 10%; Η διαδικασία του 10% πρακτικά είναι η δυνατότητα μου να διεκδικήσω ξανά εισαγωγή στα...
-
Έξι σχολές που μπορούν να σου προσφέρουν σίγουρη δουλειά στο μέλλον
Προγράμματα σπουδών ελληνικών ΑΕΙ με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και στην επαγγελματική...
-
Η ''λειτουργική προσκόλληση'' και το ''πρόβλημα των σχοινιών'' του Maier
Αφορμή για το άρθρο αυτό αποτέλεσε το παρακάτω πρόβλημα που θα μπορούσε να δοθεί σε μαθητές από...
-
Σπουδάζοντας Νομική στην ψηφιακή εποχή
«Είναι το πιο βαρύ χαρτί του 1ου πεδίου!», «Μπορείς να κάνεις οτιδήποτε με ένα πτυχίο Νομικής!». Είναι...
-
Τεχνικές ανάπτυξης της ενσυναίσθησης των μαθητών
Υπάρχουν ορισμένες πρακτικές κατάλληλες για την καλλιέργεια ενσυναισθητικών δεξιοτήτων στους...
-
Ποιες οι προοπτικές ενός πτυχιούχου Οικονομικών;
Ένα πτυχίο Οικονομικών θα ενισχύσει την ζήτησή σου σε πολλούς τομείς, ανεξάρτητα από τον κλάδο...
-
Πρακτικές οδηγίες για τη διδασκαλία παιδιών με ΔΕΠΥ
Οργανώστε τη σχολική τάξη• Είναι σημαντικό ο μαθητής με ΔΕΠΥ να κάθεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο δάσκαλο, στο...
-
Logistics - τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος
Έντεκα επαγγέλματα με τις καλύτερες προοπτικές πλήρους απασχόλησης, στη χώρα μας, παρουσίασε ο Σ.Ε.Β (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων...
-
Δυσλεξία και χρήση νέων τεχνολογιών
Η εκπαίδευση είναι ένα πεδίο όπου έχουν επέλθει πολλές αλλαγές λόγω της παρουσίας των νέων...
-
Βιολογία, Βιοτεχνολογία και επαγγέλματα του μέλλοντος
Καθώς η κλιματική αλλαγή υπονομεύει το μέλλον μας, πολλές βιομηχανίες στρέφονται στην επιστήμη της Βιολογίας για...
-
Με τι ασχολείται το επάγγελμα της Γενετικής Μηχανικής;
Μια από τις συχνότερες ερωτήσεις που τίθενται από συμβουλευόμενους και γονείς σε συνεδρίες...
-
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και οι Διαγωνισμοί της!
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) έχει ιστορία 100 ετών. Ιδρύθηκε το 1918 στην Αθήνα και σήμερα έχει παραρτήματα...
-
Διγλωσσία & Εκπαίδευση: Διαχείριση, Διδασκαλία και Καλλιέργεια
Αποτελεί αλήθεια το γεγονός της συνεχούς αύξησης του μαθητικού πληθυσμού με μεταναστευτική και...
-
Τα πρώτα σωστά βήματα για την αντιμετώπισή της ΔΕΠΥ
Πήρατε τη διάγνωση από το γιατρό σας ότι «το παιδί σας έχει ΔΕΠΥ»; Τώρα μπορείτε να δώσετε...
-
"Από την Προετοιμασία στην Επιτυχία" , Συνεντεύξεις με Αριστούχους Μαθητές
-
Έρη Πρασιανάκη
-
Συναισθηματική νοημοσύνη και μαθητές
Η επιτυχία στο σχολείο δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο διαβάζει το παιδί ή πόσο έξυπνο είναι. Ο...
-
Ας μιλήσουμε για τον σχολικό εκφοβισμό
Εκφοβισμός είναι όταν κάποιος εκφοβίζει ή προκαλεί βλάβη σε άλλο πρόσωπο με συγκεκριμένο σκοπό. Τα θύματα του...
-
Παιδαγωγική Λογική και Σχολικές Ποινές
Όπως γνωρίζουμε οι χρησιμοποιούμενες λέξεις δεν είναι ουδέτερες. Από πολλές με παραπλήσιο...
-
Πως να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση των παιδιών μας
Ο όρος αυτοεκτίμηση είναι ζωτικής σημασίας για κάθε άνθρωπο, καθώς συντελεί στην εξασφάλιση της...
-
Σπουδές & Επάγγελμα Στη "Βαριά" Βιομηχανία της Ελλάδας
Στην προσπάθεια για να απαντήσουν στο αγωνιώδες ερώτημα για τα τμήματα με επαγγελματική...
-
Η αξία των Αρχαίων Ελληνικών και η διδασκαλία τους στη σχολική εκπαίδευση
Η διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και γραμματείας στη Μέση Εκπαίδευση είναι εξαιρετικά χρήσιμη,...
-
Συναισθηματική νοημοσύνη και μαθητές
-
Ιούλιος 2024
-
"Από την Προετοιμασία στην Επιτυχία" , Συνεντεύξεις με Αριστούχους Μαθητές
Διαχείριση
Οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν ένα σημαντικό σταθμό στη ζωή κάθε μαθητή/τριας, καθώς απαιτούν αφοσίωση,...
-
"Από την Προετοιμασία στην Επιτυχία" , Συνεντεύξεις με Αριστούχους Μαθητές
Διαχείριση
-
Δεκέμβριος 2023
-
Κατηγορία 10%: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις
Διαχείριση
Τι είναι το 10%; Η διαδικασία του 10% πρακτικά είναι η δυνατότητα μου να διεκδικήσω ξανά εισαγωγή στα...
-
Κατηγορία 10%: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις
Διαχείριση
-
Μάιος 2022
-
5 προτάσεις για επιτυχημένη επανάληψη
Ειρήνη Τσαρπαλή
Μετά από δύο χρόνια επιστρέφουμε σε περίοδο εξετάσεων για όλες τις τάξεις του λυκείου και του...
-
5 προτάσεις για επιτυχημένη επανάληψη
Ειρήνη Τσαρπαλή
-
Μάρτιος 2021
-
Έξι σχολές που μπορούν να σου προσφέρουν σίγουρη δουλειά στο μέλλον
Διαχείριση
Προγράμματα σπουδών ελληνικών ΑΕΙ με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και στην επαγγελματική...
-
Έξι σχολές που μπορούν να σου προσφέρουν σίγουρη δουλειά στο μέλλον
Διαχείριση
-
Οκτώβριος 2020
-
Η ''λειτουργική προσκόλληση'' και το ''πρόβλημα των σχοινιών'' του Maier
Διαχείριση
Αφορμή για το άρθρο αυτό αποτέλεσε το παρακάτω πρόβλημα που θα μπορούσε να δοθεί σε μαθητές από...
-
Η ''λειτουργική προσκόλληση'' και το ''πρόβλημα των σχοινιών'' του Maier
Διαχείριση
-
Μάρτιος 2020
-
Σπουδάζοντας Νομική στην ψηφιακή εποχή
Διαχείριση
«Είναι το πιο βαρύ χαρτί του 1ου πεδίου!», «Μπορείς να κάνεις οτιδήποτε με ένα πτυχίο Νομικής!». Είναι...
-
Σπουδάζοντας Νομική στην ψηφιακή εποχή
Διαχείριση
-
Φεβρουάριος 2020
-
Τεχνικές ανάπτυξης της ενσυναίσθησης των μαθητών
Διαχείριση
Υπάρχουν ορισμένες πρακτικές κατάλληλες για την καλλιέργεια ενσυναισθητικών δεξιοτήτων στους...
-
Ποιες οι προοπτικές ενός πτυχιούχου Οικονομικών;
Διαχείριση
Ένα πτυχίο Οικονομικών θα ενισχύσει την ζήτησή σου σε πολλούς τομείς, ανεξάρτητα από τον κλάδο...
-
Πρακτικές οδηγίες για τη διδασκαλία παιδιών με ΔΕΠΥ
Διαχείριση
Οργανώστε τη σχολική τάξη• Είναι σημαντικό ο μαθητής με ΔΕΠΥ να κάθεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο δάσκαλο, στο...
-
Τεχνικές ανάπτυξης της ενσυναίσθησης των μαθητών
Διαχείριση
-
Ιανουάριος 2020
-
Logistics - τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος
Διαχείριση
Έντεκα επαγγέλματα με τις καλύτερες προοπτικές πλήρους απασχόλησης, στη χώρα μας, παρουσίασε ο Σ.Ε.Β (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων...
-
Δυσλεξία και χρήση νέων τεχνολογιών
Διαχείριση
Η εκπαίδευση είναι ένα πεδίο όπου έχουν επέλθει πολλές αλλαγές λόγω της παρουσίας των νέων...
-
Logistics - τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος
Διαχείριση
-
Δεκέμβριος 2019
-
Βιολογία, Βιοτεχνολογία και επαγγέλματα του μέλλοντος
Διαχείριση
Καθώς η κλιματική αλλαγή υπονομεύει το μέλλον μας, πολλές βιομηχανίες στρέφονται στην επιστήμη της Βιολογίας για...
-
Βιολογία, Βιοτεχνολογία και επαγγέλματα του μέλλοντος
Διαχείριση
-
Νοέμβριος 2019
-
Με τι ασχολείται το επάγγελμα της Γενετικής Μηχανικής;
Διαχείριση
Μια από τις συχνότερες ερωτήσεις που τίθενται από συμβουλευόμενους και γονείς σε συνεδρίες...
-
Με τι ασχολείται το επάγγελμα της Γενετικής Μηχανικής;
Διαχείριση
-
Οκτώβριος 2019
-
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και οι Διαγωνισμοί της!
Διαχείριση
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) έχει ιστορία 100 ετών. Ιδρύθηκε το 1918 στην Αθήνα και σήμερα έχει παραρτήματα...
-
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και οι Διαγωνισμοί της!
Διαχείριση
-
Ιανουάριος 2019
-
Συναισθηματική νοημοσύνη και μαθητές
Έρη Πρασιανάκη
Η επιτυχία στο σχολείο δεν εξαρτάται μόνο από το πόσο διαβάζει το παιδί ή πόσο έξυπνο είναι. Ο...
-
Συναισθηματική νοημοσύνη και μαθητές
Έρη Πρασιανάκη
-
Νοέμβριος 2018
-
Διγλωσσία & Εκπαίδευση: Διαχείριση, Διδασκαλία και Καλλιέργεια
Διαχείριση
Αποτελεί αλήθεια το γεγονός της συνεχούς αύξησης του μαθητικού πληθυσμού με μεταναστευτική και...
-
Ας μιλήσουμε για τον σχολικό εκφοβισμό
Έρη Πρασιανάκη
Εκφοβισμός είναι όταν κάποιος εκφοβίζει ή προκαλεί βλάβη σε άλλο πρόσωπο με συγκεκριμένο σκοπό. Τα θύματα του...
-
Τα πρώτα σωστά βήματα για την αντιμετώπισή της ΔΕΠΥ
Διαχείριση
Πήρατε τη διάγνωση από το γιατρό σας ότι «το παιδί σας έχει ΔΕΠΥ»; Τώρα μπορείτε να δώσετε...
-
Διγλωσσία & Εκπαίδευση: Διαχείριση, Διδασκαλία και Καλλιέργεια
Διαχείριση
-
Φεβρουάριος 2018
-
Παιδαγωγική Λογική και Σχολικές Ποινές
Έρη Πρασιανάκη
Όπως γνωρίζουμε οι χρησιμοποιούμενες λέξεις δεν είναι ουδέτερες. Από πολλές με παραπλήσιο...
-
Παιδαγωγική Λογική και Σχολικές Ποινές
Έρη Πρασιανάκη
-
Ιανουάριος 2018
-
Πως να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση των παιδιών μας
Έρη Πρασιανάκη
Ο όρος αυτοεκτίμηση είναι ζωτικής σημασίας για κάθε άνθρωπο, καθώς συντελεί στην εξασφάλιση της...
-
Πως να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση των παιδιών μας
Έρη Πρασιανάκη
-
Νοέμβριος 2017
-
Σπουδές & Επάγγελμα Στη "Βαριά" Βιομηχανία της Ελλάδας
Έρη Πρασιανάκη
Στην προσπάθεια για να απαντήσουν στο αγωνιώδες ερώτημα για τα τμήματα με επαγγελματική...
-
Η αξία των Αρχαίων Ελληνικών και η διδασκαλία τους στη σχολική εκπαίδευση
Έρη Πρασιανάκη
Η διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και γραμματείας στη Μέση Εκπαίδευση είναι εξαιρετικά χρήσιμη,...
-
Σπουδές & Επάγγελμα Στη "Βαριά" Βιομηχανία της Ελλάδας
Έρη Πρασιανάκη
-
Ιούλιος 2017
-
Τι διαφορετικό κάνουν οι άριστοι;
Τσαρπαλή Ειρήνη
Η περίοδος των εξετάσεων ολοκληρώθηκε και οι μαθητές που θα δώσουν του χρόνου πανελλαδικές έχουν...
-
Τι διαφορετικό κάνουν οι άριστοι;
Τσαρπαλή Ειρήνη
-
Απρίλιος 2017
-
Διατροφή για Δυνατούς … Υποψηφίους!!!
Ευγενία Οικονομίδου
Καλημέρα στους πολυαγαπημένους μαθητές μας!!! Λίγα κι όχι κουραστικά λόγια για τη διαφύλαξη της...
-
ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ…
Μαρία Θαλασσινού
Αγαπητά μου παιδιά, επιτρέψτε μου μέσω ενός αλληγορικού συλλογισμού να σας αποδείξω ότι αυτή η...
-
Διατροφή για Δυνατούς … Υποψηφίους!!!
Ευγενία Οικονομίδου